vestnik

2. SNL: Beltinčani do pomembne točke na Koroškem

Vestnik.si, 16. 5. 2021
Jure Zauneker
Fužinar Vzajemci - Beltinci Klima Tratnjek 1 : 1.
Šport

V 20. krogu lige za obstanek v 2. SNL so Beltinci Klima Tratnjek gostovali na Koroškem in se tokrat s Fužinarjem pomerili v Slovenj Gradcu. Tekma se je končala z neodločenim izidom 1 : 1.

V 20. krogu lige za obstanek v 2. slovenski nogometni ligi, do konca prvenstva sta tako preostala le še dva kroga, so Beltinci Klima Tratnjek gostovali na Koroškem. Za razliko od preteklosti, ko so se Prekmurci s Fužinarjem Vzajemci pomerili na Ravnah, je bila tokrat tekma v Slovenj Gradcu. Končala se je z neodločenim izidom 1 : 1 (0 : 0). Beltinčani, ki si s po 22 točkami s tokratnim tekmecem delijo enajsto mesto, so si že tudi zagotovili obstanek v drugi ligi.

Med tednom je v koroškem klubu prišlo do menjave trenerja. Zaradi slabih rezultatov je »letel« Robert Koren, na klop Fužinarja pa se je vrnil stari znanec s prekmurskih zelenic Mihael Bukovec, eden redkih nogometašev, ki je v svoji bogati karieri nosil drese najboljših treh prekmurskih klubov, med drugim na prelomu tisočletja tudi beltinskega. Njegov kolega na beltinski klopi Radovan Karanović je na Koroško pripotoval z željo, da ostane nepremagan, do cilja pa je moral priti brez Marka Maučeca, Iva Kuzme in Iva Balažica.

a38073a8495049ff8ae6447725d5d385
Žana Vertačnik
Prekmurec Mihael Bukovec je znova sedel na klop Fužinarja kot glavni trener.

Gostitelji so bili podjetnejši in med drugim že v drugi minuti zatresli okvir vrat, vendar so svoje priložnosti imeli tudi Beltinčani. V 6. minuti je Mateo Verunica nastreljal domačega vratarja Tilna Marčiča, dve minuti pozneje pa je bil nespreten pred vrati Luka Verbič. Do odhoda na odmor so domačini še enkrat zadeli vratnico, nekajkrat pa je odlično posredoval beltinski čuvaj mreže Domen Zver.

Fužinar je v drugi polčas krenil s sredine igrišča in že v prvem napadu tudi prišel do vodstva. Nepazljivost v gostujočih vrstah je izkoristil Edi Horvat. Domačini so še naprej napadali, poleg odličnega Zvera pa jim je kar dvakrat povišanje vodstva preprečil nedovoljen položaj. V končnici dvoboja je Karanović začutil, da lahko z menjavami pride do izenačenja. Na zelenico sta vstopila sveža Tilen Klobasa in Luka Pihler. Osvežitev ekipe je prinesla rezultat v 84. minuti, ko so Beltinčani iz pravilno dosojene enajstmetrovke, ki jo je uspešno realiziral Luka Sočič, prišli do točke.

Fužinar Vzajemci – Beltinci Klima Tratnjek 1 : 1 (0 : 0)

Stadion Slovenj Gradec, brez gledalcev, sodnik: Božo Kondić (Ljubljana).

Strelca: 1 : 0 Horvat (46), 1 : 1 Sočič (84 – 11m).

Rumeni kartoni: Flis, Florjanc; Klobasa. 

Fužinar Vzajemci: Marčič kap., Flis, Potokar, Grubelnik, Razgoršek (Fasvald, 46), Horvat (Trdina, 71), Paradiž (Štravs, 71), Kuhar, Koritnik (Turkuš, 46), Florjanc, Vardić. Trener: Mihael Bukovec.

Beltinci Klima Tratnjek: Zver, Mauko (Lukač, 90), Hartman, Verbič, Raduha kap. (Pihler, 80), Sočič, Mršič, Verunica, Zeljković, Kaučič, Dobaj (Klobasa, 80). Trener: Radovan Karanović.

2.-snl fužinar-vzajemci beltinci-klima-tratnjek 1-:-1
Kaj zdaj berejo drugi