vestnik

Beltinčani doma klonili v dvoboju z bolgarsko ekipo CSKA. Z minuto molka so se poklonili preminulemu trenerju

Vestnik.si, 13. 7. 2024
ND Beltinci Facebook/Boštjan Rous
ND Beltinci - FC CSKA 1948 Sofia 1 : 4 (0 : 3).
Šport

Beltinski nogometaši so na drugi pripravljalni tekmi izgubili z bolgarskim prvoligašem CSKA 1948 Sofia z 1 : 4 (0 : 3). Tekma v športnem parku Beltinci je bila zaprtega tipa, edini zadetek za domače pa je dosegel Emruli.

Gostje so do vodstva prišli že v 4. minuti, ko so izkoristili napako gostiteljev in zadeli po hitrem protinapadu, strelec je bil Cassiano Buzon. 

Isti igralec, nova okrepitev kluba iz bolgarske prestolnice, je povišal prednost v 9. minuti, ko je bil natančen iz bližine po predložku z leve strani. 

Za 3 : 0 v korist CSKA je v 35. minuti zadel Ivaylo Markov po še eni napaki domačih in hitrem protinapadu, v 48. minuti pa je po podaji iz kota žogo z glavo v mrežo pospravil Teodor Ivanov. 

Beltinčani bi lahko častni zadetek dosegli že v 75. minuti, vendar pa Ivan Težački ni izkoristil enajstmetrovke. Bolgarskega vratarja je vendarle v 82. minuti premagal Adis Emruli, ko je izkoristil predložek Jana Rajha iz kota. 

Beltinčani so začeli v postavi: Zver kap., Vodeb, Težački, Peranić, Štrakl, Sočič, Majcen, M. Rantaša, Oštrek, Štimac, Ikenna. Na klopi so na svojo priložnost čakali: Moćić, Črnko, Klampfer, Vöröš, Roškar, Rajh, T. Rantaša, Florjanc, Kosi, Gabrovec in Emruli.

Zaradi poškodbe je bil odsoten Leban, kadru pa sta bila priključena mladinca Nejc Vöröš in Anej Roškar.
Igralo se je dvakrat po 40 minut. Pred pričetkom tekme je bila minuta molka v spomin trenerju selekcije U13 Sašu Flisarju, ki je mnogo prezgodaj preminil.

ND Beltinci Facebook/Boštjan Rous
ND Beltinci - FC CSKA 1948 Sofia 1 : 4 (0 : 3).
pripravljalna-tekma beltinci-klima-tratnjek cska-sofija