vestnik

(VIDEO) Beltinčani po polfinalno vstopnico v Ljubljano. Zaupamo v lastne sposobnosti, pravi Gajser.

Robert Balantič, EkipaSN, 4. 4. 2024
Jure Zauneker
Bodo Beltinčani drugi drugoligaš, ki se bo uvrstil v polfinale pokala?
Šport

Danes popoldne se bo v prestolnici zgodilo še zadnje dejanje četrtfinala pokalnega tekmovanja. V drugoligaškem obračunu se bodo udarili nogometaši Ilirije in Beltincev, Prekmurci prihajajo v Ljubljano v vlogi favoritov.

Po žrebu četrtfinalnih parov Pokala Pivovarna Union je bilo jasno, da bo v polfinale nedvomno napredoval vsaj en drugoligaš, medtem pa je postalo dejstvo, da se bosta za napredovanje v finale potegovala dva. Kdo se bo pridružil Goričanom? Danes bomo izvedeli, ali bo to Ilirija ali Beltinci. Obe ekipi v dvoboj vstopata po prvenstvenih porazih. Ljubljančani so po srhljivki na domačem igrišču ostali praznih rok proti Triglavu, kanarčki pa so kljub temu, da so se predstavili v spodobni podobi, sklonjenih glav končali derbi z Nafto v Lendavi. Sreča ni bila njihova zaveznica. Za trenutek odločitve so z avtogolom poskrbeli kar sami, nemalo pripomb so imeli tudi na račun delivca pravice.



»Iskreno povem, da sem razočaran. Mislim, da smo si po prikazanem zaslužili več, prav tako menim, da smo bili prikrajšani za vsaj eno enajstmetrovko. Posredovanje domačega vratarja nad Janom Brunom Kraljem že v uvodnih minutah je zame 'penal'. Glede tega nimam niti najmanjšega dvoma. Ne razumem, zakaj vsi govorijo, da je posnetek preslab, da bi to razkril v zadostni meri, saj se vse lepo vidi. Razočaran sem tudi zato, ker smo kaznovani za nekatere stvari, ki si jih nismo zaslužili, predvsem pa mi je žal igralcev. Vem, da so dali vse od sebe, a za to niso bili primerno nagrajeni. Ampak tudi to je nogomet. Gremo naprej,« se je na vroč obračun pod vznožjem vinogradov ozrl trener 'žutih' in se še enkrat spomnil, da je ekipa v izdihljajih prestopnega roka ostala brez najboljšega strelca Roberta Čakša. »Na tej tekmi se je spet izkazalo, kako nam manjka. Oziroma nam manjka igralec s takšnimi lastnostmi, vendar nismo imeli možnosti, da bi ga nadomestili. Tako smo bili močno oslabljeni,« je dejal nekdanji odlični vezist in pohvalil vzdušje na stadionu. »Tribune so bile polne, ozračje je bilo izjemno. To, kar lahko v tem smislu ponudi Prekmurje, lahko le malokdo. Če kdo škoduje našemu klubu, morda tudi nenamerno, hkrati škoduje slovenskemu nogometu. Če bi se Beltinci uvrstili v prvo ligo in če k temu dodamo še Muro in Nafto, bi bilo tovrstnih kulis neprimerno več. To je bistvo nogometa, igra se za gledalce.«


Danes jih bo na stadionu Ilirije prav gotovo veliko manj, a tekma ima kljub temu zelo velik vložek. Zato seveda ne bi bilo dobro, če bi sobotno dogajanje na igralcih pustilo prevelike posledice in bi to vplivalo na kakovost njihove izvedbe v Ljubljani. »Fantom sem že takoj po lendavskem dvoboju in tudi pozneje ob analizi rekel, da sem zadovoljen z njimi. Da si nimajo česa očitati. Seveda vidim in čutim, da so razočarani, ker se nam rezultatsko ni izšlo, vendar verjamem, da bomo to znali odmisliti. In da bomo ustrezno pripravljeni, da bomo lahko pokazali vse svoje sposobnosti. Pristop bo vsekakor na najvišji ravni, v zvezi s tem nimam nikakršnih pomislekov,« je poudaril Damjan Gajser.

Pogled na drugoligaško lestvico sporoča, da Prekmurci v prestolnico prihajajo v vlogi favorita. »Sprejemamo to vlogo, s tem nimam težav, čeprav je obenem res, da so se v pričakovanju začetka drugega dela prvenstva karte malce premešale. V nasprotju z nami so se druge ekipe okrepile. Tudi Ilirija, ampak to ne zmanjšuje naše ambicioznosti. V pokalnem tekmovanju prav tako želimo biti uspešni in bodite prepričani, da bomo naredili vse, kar je v naših močeh, da se bomo uvrstili v polfinale. Ne bo lahko, to vemo, na to smo pripravljeni, a zaupamo v lastne sposobnosti. Prav tako se zavedamo specifičnosti tekmovanja in tega, da imajo tudi tekmeci takšne načrte, vendar našega razmišljanja to ne spreminja. Vsekakor pa bomo morali biti za uresničitev cilja zelo dobri,« je dodal trener Beltincev.

beltinci-klima-tratnjek pokal-pivovarna-union