vestnik

Beltinčani remizirali z arabskim prvoligašem Ittihadom Kalbo

Vestnik.si, 23. 7. 2024
Arhiv kluba
Beltinci Klima Tratnjek - Al-Ittihad Kalba 2 : 2 (1 : 2).
Šport

Beltinski nogometaši so na svoji tretji pripravljalni tekmi doma odigrali neodločeno 2 : 2 (1 : 2) s prvoligaškim klubom Al-Ittihad Kalba iz Združenih arabskih emiratov.

Na dvoboju, ki je bil zaprt za javnost, je arabska ekipa vodila že z 2 : 0. V 14. minuti je mrežo vratarja domačih Stefana Moćića načel s strelom z bele pike Brazilec z italijanskim potnim listom Daniel Sartori Bessa, v 22. minuti pa je prednost Kalbe po uspešnem zaključku z roba kazenskega prostora povišal Slovak Filip Kiss. 

A na srečo gostiteljev je bil že v 29. minuti natančen tudi Marin Rantaša, ki se je odločil za strel z razdalje in neubranljivo zadel ter tako znižal izid na 1 : 2. 

V drugem polčasu ni bilo zadetka vse do 87. minute, ko je po podaji Denisa Lebana Tian Kosi ukanil vratarja gostov in tako Beltinčanom priskrbel izenačenje. 

Varovanci trenerja Damjana Gajserja so nastopili v postavi: Moćić, Črnko, Težački, Štrakl, Ikenna, Sočič, Rajh, M. Rantaša, Oštrek, Gabrovec, Štimac. Na klopi so na svojo priložnost čakali: Zver, Vodeb, Klampfer, Peranić, Leban, Rajh, T. Rantaša, Florjanc, Biro, Kosi, Vöröš in Vidmajer.

Prva postava Ittihada Kalbe: Almansoory, Salim Rashid, M. Subil, Michiel, H. Abdulaziz, Filip Kiss, Alfardan, Bessa, Spadacio, Yasser Hassan, Mehdi Ghayedi. Trener je Srb Vuk Rašović. 

pripravljalna-tekma, beltinci-klima-tratnjek, ittihad-kalba
Arhiv kluba
Beltinci Klima Tratnjek - Al-Ittihad Kalba 2 : 2 (1 : 2).

Beltinčani bodo v petek in soboto odigrali še dve pripravljalni tekmi. V petek ob 18. uri bodo v svojem športnem parku gostili hrvaškega prvoligaša NK Varaždin, srečanje bo spet zaprto za javnost, v soboto ob 10. uri pa se bodo na igrišču v Ižakovcih pomerili s predstavnikom hrvaške tretje lige Varteksom, ta dvoboj pa bo odprt za javnost.  

pripravljalna-tekma beltinci-klima-tratnjek al-ittihad ittihad-kalba