vestnik

Beltinčani ugnali novinca druge lige

Vestnik.si, 11. 7. 2022
Facebook ND Beltinci - Boštjan Rous
Beltinci Klima Tratnjek - Kety Emmi Bistrica.
Šport

Nogometaši Beltincev Klime Tratnjek so v svoji četrti pripravljalni tekmi gostili NK Kety Emmi Bistrica iz Slovenske Bistrice, novinca v letošnji sezoni druge lige, ki ga vodi Prekmurcem dobro znani trener Franc Fridl.

Beltinci Klima Tratnjek so nastopili v postavi: Zver kap., Ščernjavič, Žaler, Ptiček, Rantaša, Sočič, Hren, Pihler, Kosi, Grobelnik, Moštak. Na klopi za rezerve so na svojo priložnost čakali: Gyergyek, Kaučič, Rec, Vidovič, Knaus, Baligač, Hari, Granfol in Emruli. Trener: Damjan Gajser.

Beltinčani so slavili z 2 : 1 (2 : 1). Za domače je zadel Luka Pihler že v 3. minuti iz enajstmetrovke, ki je bila dosojena po prekršku nad Galom Grobelnikom v kazenskem prostoru. 

V 21. minuti je bilo že 2 : 0. Grobelnik je zaustavil in nastavil žogo novincu Luki Hrenu, ki je s strelom ukanil vratarja gostov. 

Gostje so premagali Domna Zvera s svojim prvim strelom na vrata šele v 39. minuti. Izid 2 : 1 se nato v drugem polčasu ni več spremenil in "žuti" so tako po torkovi zmagi s 4 : 2 v St. Anni v Avstriji dosegli drugo zaporedno zmago. 

V soboto ob 10.30 bodo gostili madžarskega predstavnika tamkajšnje tretje lige, klub FC Nagykanizsa. 

pripravljalna-tekma beltinci-klima-tratnjek slovenska-bistrica 2-:-1