vestnik

Beltinčani v Rogatcu premagali Zoryo iz Luhanska

Vestnik.si, 7. 7. 2024
Arhiv kluba
ND Beltinci Klima Tratnjek - FC Zorya Luhansk 3 : 2 (3 : 1).
Šport

Beltinski nogometaši so na prvi pripravljalni tekmi potrdili, da bodo znova resen kandidat za osvojitev prvega mesta v 2. SNL, saj so v športnem parku Rogatec ugnali ukrajinsko Zoryo iz Luhanska s 3 : 2 (3 : 1). Zorya je bila udeleženka UEFA konferenčne lige v minuli sezoni.

Zorya je povedla že v 3. minuti, v 9. in 12. minuti pa je nov napadalec "žutih" Jura Štimac poskrbel za preobrat. V 38. minuti je Marin Rantaša po predložku Stjepana Oštreka še povišal prednost in postavil izid prvega polčasa. V drugem delu je Zorya znižala izid po strelu z enajstih metrov, a na koncu vseeno morala priznati premoč Beltinčanom. 

Ti so začeli v postavi: Moćić, Vodeb, Težački, Štrakl, Črnko, Sočič kap., Majcen, M. Rantaša M., Ikenna, Oštrek, Štimac.

Na klopi so na svojo priložnost čakali: Zver, Florjanc, Klampfer, Peranić, Gabrovec, T. Rantaša, Rajh, Kosi, Roškar in Emruli.

Tako kot Štimac je tudi Žan Florjanc, nekdanji igralec Nafte, na preizkušnji pri četi Damjana Gajserja. Glede na dva zadetka Štimca si je ta verjetno že zagotovil mesto v ekipi "žutih". Štimac je 23-letni hrvaški osrednji napadalec, ki je v minuli sezoni igral za SV Lafnitz v drugi avstrijski ligi. 

Naslednjo pripravljalno tekmo bodo Beltinčani igrali v soboto, 13. julija, ko se bodo v Lendavi ob 17. uri pomerili z madžarsko ekipo ZTE. 

Arhiv kluba
ND Beltinci Klima Tratnjek - FC Zorya Luhansk 3 : 2 (3 : 1).
pripravljalna-tekma zorya luhansk lugansk-ukrajina beltinci-klima-tratnjek