vestnik

Beltince zanima vrh lestvice in tudi pokalno tekmovanje

Vestnik.si, 11. 1. 2024
ND Beltinci/Boštjan Rous
Tadej Apatič.
Šport

Športni direktor Beltinec o pričakovanjih v državnem prvenstvu, pokalu, oceni jesenskega dela in moštva.

Nogometno društvo Beltinci bo danes pričelo s pripravami na spomladanski del sezone v 2. slovenski nogometni ligi. Športni direktor Tadej Apatič je pred začetkom za klubsko spletno stran ocenil, da so po prvem delu sezone zadovoljni, čeprav so na nekaterih zadnjih tekmah zapravili nekaj točk. "Jesenski del sezone lahko na splošno ocenimo kot odličen, toda mi, ki si želimo še več, vemo, da lahko marsikaj še izboljšamo in se s tem ne bomo zadovoljili," je dejal. Meni, da so v primerjavi s preteklo sezono dosegli dokaj visok nivo zrelosti, so pa še rezerve na psihološkem področju. "Morda so prav zadnje jesenske tekme pokazale prav to," je dodal. 

Dotaknil se je tudi poletnega prestopnega roka in povedal, da je bilo poleti ključno to, da so jedro ekipe zadržali, dodali pa še nekaj kakovostnih novincev, ki so jim vcepili njihovo filozofijo. Zadovoljni so tudi z delom trenerja Damjana Gajserja. "Jasno je, da profesionalnost in način dela trenerja nikoli nista bila sporna. Morda je v preteklosti kdaj pa kdaj preskočila kakšna iskrica, a je tega zdaj vedno manj. Toda vse to je izhajalo predvsem iz tega, ker je trener ambiciozen in v minulih sezonah ni imel na voljo takšnega kadra in ostalih zadev, povezanih z igriščem, kot ima sedaj, da lahko lažje udejanji svoje ideje. Vpliva pa ta njegova ambicioznost zelo pozitivno na vse ostale akterje v klubu, saj to svojo vnemo, energijo in željo prenaša na druge. Moram poudariti, da sta komunikacija in razumevanje s trenerjem iz leta v leto na višjem nivoju in to me zelo veseli," tako Apatič. 

nk-gančani, nd-beltinci
Jure Kljajić
Visoke cilje imajo tudi v pokalnem tekmovanju.

Zdajšnji prestopni rok je po njegovih besedah miren in pretiranih sprememb si niti ne želijo. Zadržati želijo okostje ekipe, po pozitivnih odzivih s strani igralcev pa pričakuje, da bo 95 odstotkov moštva ostalo enako. So pa pripeljali Žana Črnka in Nenada Ignjiča in s tem dodali nekaj svežine. "Pričakujemo lahko še vsaj en prihod, v primeru kakšnega odhoda pa bomo prav tako ustrezno reagirali. Razšli smo se z Juretom Kokolom, Stašem Popijalom in Galom Dvoršakom, ki imajo v nadaljevanju kariere druge načrte in ambicije." Glede prihoda se je navezal na to, da je bila njegova vizija od vsega začetka povezana z razvojem mladih igralcev, ki potem pozneje ne bi bili zanimivi zgolj za slovenski trg, temveč tudi za tujino. 



Kakšni so cilji za preostanek sezone?

Apatič je napovedal, da si želijo zadržati trenutno pozicijo, prav tako pa verjame, da se jim bo še ponudila možnost, da se ponovno zavihtijo na vrh in tam tudi ostanejo. "Zagotovo smo več kot zasluženo na drugem mestu ligaške lestvice, ne zgolj zaradi rezultatov, predvsem tudi zaradi igre, kar me najbolj veseli. Dejal bi, da smo vsaj 90 odstotkov tekem odigrali na visokem nivoju - upali smo si igrati in trenutni rezultat sigurno ni slučajen." Povedal je tudi, da jih zanima pokalno tekmovanje, kjer želijo presenetiti.

nd-beltinci spomladanski-del-sezone tadej-apatič