vestnik

Beltinci z dvema zadetkoma Kralja do novih treh točk

Vestnik.si, 3. 9. 2023
Jure Zauneker
Beltinci so slavili doma.
Šport

Nogometaši Beltinec so v 6. krogu 2. slovenske nogometne lige gostili Vitanest Bilje.

ND Beltinci: Zver, Težački, Dvoršak, Zorman, Kosić (Nerguti 62), Pihler (Emruli 62), Bujan (Štrakl 62), Sočič, Kralj (Leban 89), Kaučič, Rantaša. Trener: Damjan Gajser. 

ND Bilje: Lipičar, Slavec (Bizjak Batistič 85), Trdin, Džaja, Batič (Koron 46), Vales (Ostojič 85), Doplihar, Preradović (Koštić 46), Perko (Paulino 46), Marjanac, Cucu. Trener: Marin Mikac. 

Sodniki: Nejc Gergič, Uroš Benc, Marcel Lahovič. 

Domači so pred okoli 250 gledalci v beltinskem športnem parku povedli v 28. minuti, ko je mrežo Lipičarja zatresel Jan Bruno Kralj. Za osem minut se je isti igralec še enkrat vpisal med strelce, povišal vodstvo Beltinčanov in postavil izid prvega polčasa. V 58. minuti so nogometaši Bilja preko Tineta Korona uspeli znižati, več od tega pa jim ni uspelo. Beltinci - Bilje 2 : 1. 

Beltinci so vknjižili drugo zmago v aktualnem prvenstvu in s sedmimi točkami in tekmo manj zasedajo sedmo mesto na lestvici. V sredo jih čaka preostalih 45 minut tekme v Sežani, ki je bila minuli torek zaradi nevihte prekinjena. Po prvem delu žuti vodijo s 3 : 0 in imajo veliko priložnost za nove tri točke. 

nd-beltinci 2.-snl nd-bilje