vestnik

(2. SNL) Beltinčani zapravili zmago na Dobu

M.Š., 13. 8. 2022
Jure Zauneker
ND Beltinci
Šport

Po dveh zmagah v uvodnih krogih 2. slovenske nogometne lige na domači zelenici so se igralci Beltincev Klime Tratnjek odpravili na prvo gostovanje v sezoni. Na Dobu so se pomerili z vedno neugodno ekipo Rolteka in se razšli z neodločenim izidom 1 : 1 (0 : 1). Beltinčani so zadržali vodilno mesto na razpredelnici (7 točk), ki so jo delijo z lendavsko Nafto 1903 in Aluminijem iz Kidričevega.

Dvoboj na Dobu se je za varovance Damjana Gajserja pričel sanjsko. Mladi Tilen Ščernjavič je v 4. minuti sprožil proti domačim vratom, odbito žogo pa je v mrežo pospravil Adis Emruli, kateremu je to drugi zadetek v sezoni. Po prejetem zadetku so gostitelji prevzeli pobudo, vendar je bila beltinska obramba na čelu z vratarjem Domnom Zverom vedno na pravem mestu. V končnici prvega polčasa se je Beltinčanom ponudila izredna priložnost, da bi na odmor odšli z dvema zadetkoma naskoka. Domačini so v 44. minuti v svojem kazenskem prostoru zrušili Gala Grobelnika. Žogo si je na belo piko nastavil Luka Pihler, a je slabo izvedel strel, saj je žoga zletela mimo leve vratnice.



V drugem polčasu so gostitelji vse sile usmerili v napad. Če je Ščernjavič v 56. minuti uspel žogo po strelu Dina Zenkovića izbiti iz praznih vrat, je v 65. minuti beltinska obramba klonila. Gostitelji so izvedli kot, naj drugi vratnici pa so Beltinčani pozabili na Darka Mitrovića, ki je izid izenačil in svoji ekipi priigral točko.

nogomet slovenija dp