vestnik

Beltinci visoko izgubili in se razšli z enim igralcem

Vestnik.si, 25. 1. 2023
ND Beltinci
Ivo Kuzma ni več član Beltinec.
Šport

Od Nogometnega društva Beltinci se poslavlja Ivo Kuzma.

Kuzma se je v prejšnjih tednih po dolgotrajnem okrevanju po poškodbi vrnil na treninge članske zasedbe, sedaj pa zapušča prekmurskega drugoligaša. V Beltince se je vezist preselil leta 2018, za klub pa odigral 46 tekem. 



"Ivo Kuzma se je beltinskemu projektu pridružil pred sezono 2018/19, ko so se žuti po napredovanju iz 3. SNL vzhod krepili za nastopanje med drugoligaši. Po polovici sezone je takrat vezist iz Ižakovcev sprejel odločitev, da se preseli v avstrijski Ligist, kjer pa se ni zadržal dolgo. Že naslednje poletje se je ponovno vrnil v Športni park Beltinci in bil član žutih še naslednje tri in pol sezone," so opisali njegovo pot. "Klubu sem hvaležen, da sem lahko bil del njegove zgodbe. Na žalost v zadnjem letu zaradi poškodbe nisem mogel pomagati ekipi pri uresničitvi ciljev. Verjamem v svoje bivše soigralce in jim želim čim uspešnejšo sezono. Ob tej priložnosti pa bi se rad zahvalil vsem v klubu, prav tako pa tudi vsem navijačem, ki zvesto podpirajo žutoplave," je dejal ob slovesu. 

Beltinci so se včeraj na drugi pripravljalni tekmi pomerili z Austrio iz Celovca in klonili z 1 : 7. V začetni enajsterici so bili Zver, Žaler, Ptiček, Rec, Mörec, Zorman, Sočič, Pihler, Kosi, Grobelnik in Čakš. Mrežo so gostje prvič zatresli že v tretji minuti in na 2 : 0 povišali po še eni napaki domačih v 14. minuti, Čakš je nato v 31. znižal, izid prvega polčasa pa je bil postavljen v 39. minuti. Priložnost za dokazovanje v nadaljevanju tekme, ko je Austria zadela še štirikrat (62., 81. 83., 85.), so dobili še Ščančar, Kaučič, Štrakl, Ščernjavič, Nerguti, Hari, Kokol, Kralj, Emruli in Jamajčan Warner Dwayne Brown, ki bo za Beltince nastopal kot posojen igralec Mure. 

nd-beltinci ivo-kuzma