vestnik

Beltinci v Kranj s polnim navijaškim avtobusom, Nafta po naslov jesenskega prvaka v Ljubljano

Vestnik.si, 17. 11. 2023
Jure Zauneker
Nafta bo gostovala pri Iliriji.
Šport

V 2. slovenski nogometni ligi bodo ta vikend odigrane tekme zadnjega kroga v jesenskem delu prvenstva. Nafta bo v 18. krogu gostovala pri ljubljanski Iliriji, Beltinci pri kranjskem Triglavu.

Vodilni Lendavčani bodo v soboto na delu že ob 13.30 (tekmo na stadionu Ilirija bo sodil Jure Žagar) in bodo želeli nadaljevati pozitivni niz. Spomnimo, da so nazadnje v ponedeljek premagali Bistrico. Nafta je nazadnje izgubila 2. septembra s Primorjem, nato pa nanizala 12 tekem brez poraza in bo v soboto lovila šesto zaporedno zmago in naziv jesenskega prvaka druge lige. 

Trenutno drugouvrščeni Beltinčani bodo tekmo v Kranju začeli ob 15.30, delivec pravice bo Alen Borošak, srečanje bo tudi v neposrednem televizijskem prenosu. Tekmo s Triglavom si bo ogledalo tudi lepo število prekmurskih navijačev, saj so Beltinčani napolnili avtobus, prav tako se bo na Gorenjsko odpravilo še nekaj osebnih vozil. Žuti se bodo Triglavanom nedvomno želeli maščevati za oktobrski poraz, ko so doma izgubili z 1 : 2. 

V 2. SNL bo po 18. krogu sledil premor, prvenstvo pa se bo nadaljevalo marca. Nafta bo takrat najprej gostila Gorico, Beltinčani bodo gostovali v Tolminu. Prekmurski derbi bo 30. marca. Spomnimo, da se je prvi v aktualni sezoni končal z remijem (1 : 1). 

2.-snl nafta beltinci