vestnik

Beltinci v Sežani zadržali prednost s prvega polčasa

Vestnik.si, 7. 9. 2023
Jure Zauneker
Beltinci so se iz Sežane vrnili s tremi točkami.
Šport

Nogometaši Beltinec so v sredo popoldan v 2. slovenski nogometni ligi odigrali drugi polčas srečanja v Sežani, ki je bilo zaradi obilnih padavin prekinjeno 29. avgusta.

Po prvem polčasu so žuti vodili s 3 : 0, dvakrat je bil med strelci Robert Čakš, en zadetek si je ekipa Tabora zabila sama. Trener Beltinec Damjan Gajser je v drugem polčasu na zelenico poslal Zvera, Težačkega, Dvoršaka, Zormana, Kosića, Pihlerja, Štrakla, Sočiča, Kralja, Kaučiča in Rantašo, medtem ko je Tabor, ki ga vodi Nace Kosmač, začel v postavi Fermišek, Bjelopetrović, Furlan, Stožinič, Orel Pogačar, Jalinous, Neychev, Tomažič, Kompare, Seliškar in Šehić. 



Hitro po sodnikovem žvižgu je prišlo do spremembe izida, saj so Sežančani, natančneje Marko Furlan, v 49. minuti zabili drugi avtogol na tekmi. Nekaj sekund za tem so preko Marka Seliškarja izid znižali na 1 : 4, Dokončno je bila tekma odločena v 80. minuti, ko je peti zadetek v mreži zabil Zorman. Tabor Sežana - ND Beltinci 1 : 5. 

Članski debi v beltinskem dresu je v Sežani doživel 17-letni Tian Kosi, ki je po dobri predstavi na mladinski tekmi, kjer je tudi dal dva gola, dobil priložnost v kadru članske ekipe. 

Beltinci so po petih krogih na petem mestu prvenstvene lestvice, imajo deset točk, kar je pet manj od vodilnega moštva Brinje Grosuplje. Naslednja preizkušnja jih čaka v soboto, ko bodo gostovali na mestnem stadionu Ob jezeru pri Rudarju. 

2.-snl nd-beltinci tabor-sežana drugi-polčas