vestnik

Bivši trener Nafte osvojil pokal, a se za las izognil morebitnemu polomu

Vestnik.si, 5. 5. 2023
Jure Zauneker
Gabor Boer.
Šport

Odrešil ga je prav tako nekdanji igralec lendavskega kluba dve minuti pred koncem drugega podaljška - ZTE prvič zmagovalec pokala

ZTE iz Zalaegerszega je prvič v svoji zgodovini osvojil madžarski nogometni pokal, doslej je imel v svojih vitrinah le lovoriko za državnega prvaka (leta 2002). V finalu na stadionu Puskas Arena v Budimpešti je ugnal Budafoki FC, klub iz druge madžarske lige, z 2 : 0, a je prišel do zmage šele ob koncu drugega podaljška. Do takrat je bil izid 0 : 0, tako da je moral novi trener ZTE Gabor Boer, ki je pred kratkim zapustil lendavsko Nafto, s svojimi varovanci trepetati vse do zadnjih minut, še posebej, ker so igralci iz predmestja Budimpešte zadeli tudi prečnik. Boerja in ekipo je pred morebitnim streljanjem enajstmetrovk v 118. minuti odrešil prav tako bivši igralec Nafte Daniel Nemeth, ki je zadel za 1 : 0, le dve minuti kasneje pa je bil iz prostega strela za 2 : 0 natančen še Szabolcs Szalay.

madžarski-pokal, zte, finale
Facebook ZTE Zalaegerszeg
Nekdanji igralec Nafte Daniel Nemeth je zadel dve minuti pred koncem drugega podaljška.

Dobršen del tekme je odigral še en nekdanji nogometaš Nafte, Nigerijec Ubochioma Meshack. Velikega uspeha se je prešerno veselil tudi predsednik ZTE in Nafte Gabor Vegh, ki je vrnil Boerja na trenerski položaj pri klubu iz Zalaegerszega, čeprav je ta pri Nafti to pomlad beležil slabe rezultate. Boerju gre na Madžarskem mnogo bolje, saj je nazadnje v prvenstvu ZTE zmagal na gostovanju pri Mezokövesdu z 2 : 1 in tako pobegnil iz nevarne cone boja za obstanek.   

madžarski-pokal, zte, finale
Facebook ZTE Zalaegerszeg
ZTE je zmagovalec madžarskega nogometnega pokala.

gabor-boer gabor-vegh madžarski-pokal finale zte