vestnik

Badmintonski klub Mladost osvojil srebrni kolajni

Vestnik.si, 27. 11. 2023
BK Mladost
Osvojili so dve srebrni kolajni.
Šport

V Slovenj Gradcu se je odvil prvi turnir do 13 let za posameznike in dvojice.

Na turnirju so nastopili tudi predstavniki Badmintonskega kluba Mladost. Pika Breznik, Zala Nemeš in Mia Oletič so tekmovale v jakostni kategoriji B. Najuspešnejša med njimi je bila Zala Nemeš, ki je v skupini premagala vse nasprotnice, dobro je nadaljevala tudi v glavnem delu tekmovanja. 

bk-mladost
BK Mladost
Osvojili so dve srebrni kolajni.

V jakostni kategoriji A so nastopale Iza Soldat, Neža Žitek in Kaja Utroša. Dekleta so združila moči za igro dekliških dvojic. Dvojica Breznik/Soldat je bila brez poraza v skupinskem delu, prav tako tudi dvojica Utroša/Žitek, dvojica Nemeš/Oletič pa je napredovala z eno zmago in enim porazom. V glavnem delu tekmovanja sta Utroševa in Žitkova izgubili proti hrvaški dvojici Mavriček/Čović, naveza Breznik/Soldat pa je neuspešno odigrala tekmo proti navezi Božnik/Mustafić (BK Mengeš/ŠD Sele-Vrhe). Dvojica Nemeš/Oletič  je morala priznati premoč kasnejšima zmagovalkama turnirja, Sari Bregar in Mili Vrhovnik (BK Mengeš).

bk-mladost
BK Mladost
Osvojili so dve srebrni kolajni.

Enega predstavnika so imeli tudi med fanti, in sicer je tekmoval Sven Pahor. Med posamezniki se je Sven uvrstil med najboljših osem, v dvojicah pa je združil moči z Janom Hotkom (BK Pišece). in fanta sta bila postavljena za prva nosilca turnirja. Do polfinala nista imela večjih težav, v finalu pa sta bila Rok Halič in Mark Pogačar boljša. Sven in Jan sta se domov vrnila s srebrno medaljo.

bk-mladost turnir