vestnik

Blaža Čeh v slovenski članski reprezentanci

Vestnik.si, 3. 11. 2021
Arhiv ŽKK Cinkarna Celje
Blaža Čeh v akciji.
Šport

Pomurka Blaža Čeh je dobila vpoklic novega selektorja slovenske ženske članske reprezentance za kvalifikacije za EP 2023 v Sloveniji in Izraelu. Tino Cvijanović pa je zaustavila poškodba.

Pred slovenskimi košarkaricami je uvodni cikel kvalifikacij za evropsko prvenstvo, ki ga bosta junija 2023 gostila Slovenija in Izrael. Obe reprezentanci sta sicer kot gostiteljici na prvenstvo neposredno že uvrščeni. Slovenija se bo v četrtek, 11. novembra, ob 18. uri na Kodeljevem v Ljubljani pomerila s Turčijo, v nedeljo, 14. novembra, ob isti uri pa bo gostovala v Albaniji. Novi selektor Georgios Dikaioulakos je na reprezentančni seznam uvrstil 16 košarkaric. Med njimi je tudi Pomurka Blaža Čeh, sicer članica Cinkarne Celje, ki je že igrala v vseh mlajših selekcijah Slovenija, tokrat pa je dobila vpoklic tudi v člansko vrsto. Spletni portal Eurobasket.com je Čehovo maja letos proglasil za igralko, ki je v Sloveniji najbolj napredovala. Druga Pomurka v reprezentanci, Tina Cvijanović, bo ti dve tekmi morala izpustiti zaradi poškodbe gležnja. 

bbc95023e38a4a020926fd9117317255
Arhiv Žkk Pomurje
Blaža Čeh je že igrala za vse mlajše slovenske selekcije.

Na selektorjevem seznamu so tako: NIKA BARIČ (Dynamo Kursk, Rusija), BLAŽA ČEH (Cinkarna Celje), LARA KOZINA BUBNIČ (Triglav Kranj), ELMA DAUTOVIĆ (Sokol Hradec Kralove, Češka), MERISA DAUTOVIĆ (Maribor), LEA DEBELJAK (Cinkarna Celje), ZALA FRIŠKOVEC (Atomeromu Szekszárd, Madžarska), TEJA GORŠIČ (Polonia Varšava, Poljska), TINA JAKOVINA (Bembibre, Španija), MOJCA JELENC (Cinkarna Celje), ALEKSANDRA KROŠELJ (Fribourg, Švica), EVA LISEC (Dynamo Kursk, Rusija), TEJA OBLAK (USK Praga, Češka), EVA RUPNIK (Osnabruck, Nemčija), MARUŠA SENIČAR (Cinkarna Celje) in ZALA ŠROT (Molisana Magnolia Campobasso, Italija).

a6c92a35bb96a85d9fff1a3d236c6a2e
Arhiv ŽKK Cinkarna Celje
Blaža Čeh (na levi).

Tokratno reprezentančno akcijo bodo zaradi poškodb primorane izpustiti Tina Trebec (poškodba hrbta), Annamaria Prezelj (poškodba zapestja) in Tina Cvijanovič (poškodba gležnja), medtem ko je Shante Marie Evans vodstvu reprezentance že spomladi sporočila, da bo po junijskem evropskem prvenstvu sklenila reprezentančno pot.

6a581be6d3cc85b72173f8e09afd00c6
Osebni Arhiv
Tina Cvijanović bo morala prvi dve tekmi kvalifikacij izpustiti zaradi poškodbe.

košarka blaža-čeh vpoklic kvalifikacije-za-ep slovenija