vestnik

Blažka Harkai s Tokićevo državna prvakinja U21 v dvojicah

Vestnik.si, 7. 5. 2024
Arhiv kluba
Blažka Harkai in Ema Crnkovič na zmagovalnih stopničkah.
Šport

Na 20. državnem prvenstvu RS v namiznem tenisu za člane in članice do 21 let na Rakeku so se med 50 igralci in igralkami iz 20 klubov zelo izkazali igralci in igralke iz NTK Kema Murexin Puconci, saj so osvojili kar štiri medalje.

Še zlasti je blestela Blažka Harkai, ki je s Saro Tokić iz NTK Vrtojba postala državna prvakinja v dvojicah. Skupaj s Saro sta tako že osvojili naslove državnih prvakinj v starostnih kategorijah od mlajših kadetinj, kadetinj, mladink in sedaj še članic do 21 let.

Slavnostna seja Mestne občine Murska Sobota

(FOTO) Praznik Mestne občine Murska Sobota: Mitja Slavinec postal častni občan, podeljena še plaketa in tri zahvalne listine

Slavnostna seja mestnega sveta ob občinskem prazniku Mestne občine Murska Sobota je bila, kot že tradicionalno, v Gledališču Park, na kateri je bil tokrat slavnostni govornik kar župan Damjan Anželj. Na slavnostni seji so podelili številna občinska priznanja. Naziv častnega občana je na predlog 51 članov Pomurske akademsko znanstvene unije prejel njen prvi predsednik Mitja Slavinec, ki je v zadnjih desetletjih prispeval k trajnemu ugledu, promociji, razvoju in prepoznavnosti Mestne občine Murska Sobota na več področjih, tako poljudnih, družbeno koristnih, pedagoških kot raziskovalnih. Na predlog mestne svetnice in predsednice KS Bakovci Nives Cajnko sta plaketo mestne občine prejela Biserka Flegar in Avgust Marič. Flegarjeva je upokojena učiteljica iz Bakovcev in vsestranska kulturna delavka, Marič pa je bil do upokojitve zaposlen kot hišnik na bakovski osnovni šoli, prav tako je delal kot hišnik v KS Bakovci. Plaketo sta prejela za dolgoletno požrtvovalno in prostovoljno delo v krajevni skupnosti, saj sta s svojim delom pripomogla tako k ugledu kot razvoju vasi. Zahvalno listino je na predlog župana prejela Splošna bolnišnica Murska Sobota, ki je v minulem letu obeležila 130-letnico svojega delovanja, na predlog RKS - OZ Murska Sobota Marjana Gomboc, dolgoletna in aktivna prostovoljka ter krvodajalka in na predlog Prekmurskega osteološkega društva Murska Sobota še zdravnica Jerneja Farkaš Lainščak kot zahvalo za dosedanje delo in spodbudo za nadaljnje delo na področju krepitve javnega zdravja in obvladovanja bolezni srca in ožilja v regiji in širše. Utrinke slovesnosti je zbral Aleš Cipot.

Blažka Harkai pa je odlično nastopila še v posamični konkurenci, saj je zasedla tretje mesto. Prijetno je presenetila tudi Ema Crnkovič, ki je skupaj s Kim Kastelic iz NTK Krka Novo mesto osvojila drugo mesto v dvojicah in peto mesto posamično. Bronasto medaljo v dvojicah pri članih do 21 let pa si je priboril Jure Smodiš skupaj z bivšim soigralcem Ninom Šegulo, ki sedaj nastopa za NTK Ptuj. Posamično pa sta si Smodiš in Jan Lipič razdelila deveto mesto. Tako je za igralci in igralkami NTK Kema Murexin Puconci še ena izjemno uspešna sezona, saj so na državnih prvenstvih v različnih starostnih kategorijah osvojili kar deset medalj.

namizni-tenis državno-prvenstvo u21 rakek blažka-harkai