vestnik

(FOTO) Prva spomladanska zmaga spolzela iz rok: Koper - Mura 2 : 1

Vestnik.si, 23. 3. 2024
Aleš Cipot
Koper : Mura
Šport

V 22. krogu Prve lige Telemach Mura gostuje v Kopru, tekma se je začela ob 20.15. Črno-beli še čakajo na spomladansko zmago na igrišču, a je na Obali niso dosegli.

Trije porazi in trije neodločeni izidi – takšen je izkupiček Mure po šestih (registriranih) tekmah v nadaljevanju prvenstva. Spomladanska zmaga je ostala misija nemogoče. 

Mura je sicer prvo spomladansko zmago lovila v Rogaški Slatini, kjer smo spremljali tekmo, ki bi ob koncu sezone lahko odločala o potniku v drugo ligo – izpad, spomnimo, grozi vsem ekipam iz spodnje polovice lestvice, piše na strani Nogometne zveze Slovenije. V Rogaški Slatini so sicer tako črno-beli kot domačini pokazali borbenost in željo po zmagi, bližje so ji mogoče bili črno-beli, a so bili v ključnih trenutkih premalo suvereni. V Mursko Soboto so tako prinesli eno točko. 

Mura je sicer nekoliko povečala "razdaljo do izpada", a še zdaleč ni varna. Tako bi še kako prišel prav ugoden rezultat na Obali. Bo Tončiju Žlogarju in druščini uspelo?

Sodniki: Šabanagić Denis (glavni sodnik), Vojska Matej (1. pomoč), Salkić Alen (2. pomoč), Balažič Dejan (4. sodnik), Matković Aleksandar (5. sodnik), Klančnik Tomaž (6. sodnik)

Začetna postava Kopra: Koprivec, Pabai, Palčič, Prce, Bručić, Sidibe, Vešner Tičić, Ruedl, Tomek, Jelenič, Sule

Začetna postava Mure: Raduha, Sadriu, Antolin, Kous, Tripi, Lamy, Ščernjavič, Proleta, Trontelj, Nuhanović, Čakš

Koper - Mura: 1 : 0

V 32. minuti je Koper prišel do vodstva preko enajstmetrovke. Zadel je Jelenič.

Ekipi sta se ob polčasu razšli z 1 : 0.

V 70. minuti je vodstvo Kopra povišal Osoji.

V 93. minuti je zadel Maroša!

mura koper plt