vestnik

Bo Erik Janža nova okrepitev Celjanov?

Vestnik.si, 15. 5. 2024
NZS
Erik Janža se je znašel na seznamu želja kluba iz knežjega mesta.
Šport

Nekdanji član Mure, Domžal in Maribora še vedno ni podpisal nove pogodbe.

Erik Janža, nogometaš iz Prekmurja, je vse bolj v ospredju pogovorov v celjskih nogometnih krogih, poroča časnik Ekipa SN. Po koncu sezone mu namreč poteče pogodba z Gornikom, kar je sprožilo zanimanje vodstva celjskega prvoligaša. Medtem ko je Janža že pošteno zasidran v zavesti ljubiteljev nogometa, so se v Celju odločili, da ga potegnejo k sebi kot možno okrepitev za naslednjo sezono. "Levi bočni branilec bi se Celjanom pridružil kot prost igralec, prvakom pa bi tako izkušena okrepitev na omenjenem položaju prišla še kako prav," so še zapisali v časniku.

Prva želja Celja pa je trenutno slovenski reprezentant Peter Stojanović, ki je nedavno blestel v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo. Stojanović bo po koncu sezone zapustil Sampdorio in se vrnil k Empoliju, s čimer bi lahko Celju prinesel pomembno okrepitev na položaju branilca.

Celjani so že pred kratkim dokazali, da mislijo resno, ko so pokazali zanimanje za Luko Modrića, a te sanje so se hitro razblinile. S Celjani so povezovali tudi Edina Džeka in Olivierja Girouda. Tudi te sanje so se izkazale za neuresničljive, saj naj bi Džeko odšel v Savdsko Arabijo, medtem ko bo Giroud svoje čare kazal v dresu Los Angelesa FC v ligi MLS.

erik-janža nogomet celje