vestnik

Bo Mura tokrat doma vendarle "preplezala" Triglav?

Vestnik.si, 8. 7. 2020
Aleš Cipot
V Fazaneriji je bilo doslej vedno izenačeno.
Šport

V 32. krogu se bosta ob 20.15 v Fazaneriji pomerila Mura in Triglav. Dvoboj je vsekakor pomembnejši za Kranjčane, ki se želijo otresti predzadnjega mesta, domači pa si nikakor ne želijo še ene ničle.

Mura je v prvenstvu nazadnje doživela tri poraze zapored, in to po odličnem pokoronskem začetku in osvojitvi pokalne lovorike ter uvrstitvi v ligo Evropa. V Ljudskem vrtu so črno-beli v drugem polčasu pokazali pogumno, napadalno in agresivno igro, pristopa in želje po zmagi jim nihče ne more očitati, a spet so bile na tekmi velike napake v obrambi tiste, zaradi katerih so Sobočani prejeli zadetke. Kot da je obrambni vrsti po velikem uspehu v pokalnem tekmovanju malce popustila zbranost. Če bodo odpravili to pomanjkljivost, lahko črno-beli znova razveselijo svoje navijače, ki bodo v nasprotnem primeru že precej nejevoljni. Čeprav Muri ta tekma ni toliko pomembna, saj je od vrha preveč oddaljena, od spodnjega dela lestvice pa ima relativno varno točkovno razdaljo. Prav gotovo pa si bodo gostitelji najbolj želeli zmage zato, ker Triglava že od vnovične uvrstitve v prvo ligo v Fazaneriji še sploh niso premagali. Zanimivo, prav vse dosedanje tekme v Murski Soboti med tema nasprotnikoma so se končale z remijem. 

2a1b21ab7a7861731f5282a72efb2afa
Aleš Cipot
Koliko žog bo danes končalo za hrbtom kranjskega vratarja?

Današnjim gostom neodločen izid ne bi ravno veliko pomagal, saj imajo že nekaj zaostanka za osmim mestom, deveto mesto pa vodi v kvalifikacije za obstanek v prvi ligi. Če govorimo o določenih slabih posredovanjih v obrambi Mure, lahko poudarimo, da pa je obrambna vrsta Triglava trenutno najslabša v ligi. Na zadnji tekmi v Kranju ji je Olimpija nasula kar sedem zadetkov, Gorenjci pa so v treh od zadnjih štirih tekem prejeli kar 14 golov! Tako da bo tu prav gotovo priložnost za napadalno vrsto Mure, ki pa ne sme pozabiti, da bo za "orle" tokrat spet zaigral za Muro vedno neugodni in med soboškimi gledalci "priljubljeni" kapetan Luka Majcen. Kdo se bo veselil na koncu? 

Pravico ogleda v živo imajo imetniki sezonskih vstopnic. Srečanje sodi Rade Obrenović iz Ljubljane. Spremljajte z nami!

c3bec76399c540f9512d1b19829541e5
Aleš Cipot
V Fazanerijo se vrača med soboškimi gledalci zelo "priljubljeni" Luka Majcen.

mura triglav-kranj 32.-krog 2020