vestnik

Bo novi trener Nafte Madžar Gabor Boer?

Vestnik.si, 24. 12. 2021
Arhiv ZTE
Gabor Boer.
Šport

Po poročanju osrednjega slovenskega časnika Ekipa naj bi vodenje članske nogometne ekipe Nafte 1903 prevzel Madžar Gabor Boer.

Naj spomnimo: vodstvo lendavskega kluba se je pred kratkim nekoliko nepričakovano, a sporazumno razšlo s trenerjem Dejanom Dončićem, ki je Nafto vodil od decembra 2019. Od takrat se je med simpatizerji Nafte omenjalo nekaj imen njegovega naslednika, med katerimi so prednjačili Simon Sešlar, Mihael Bukovec in Rodolfo Vanoli. Zdaj pa športni dnevnik Ekipa poroča, da iz dobro obveščenih virov ve, kdo bo novi trener Nafte 1903.

"Po naših informacijah je uprava kluba novega šefa stroke poiskala v soseščini, in sicer na Madžarskem, kar niti ni presenetljivo, saj Nafto poganja madžarski kapital. Ekipo naj bi tako spomladi vodil Gabor Boer. Devetintridesetletni madžarski strokovnjak je doslej deloval kot trener Bekecsabe, Györa in Kazincbarcike, letos pa je sedel na klopi dveh klubov. Na začetku koledarskega leta je vodil ZTE, ki ga je marca po osmih mesecih dela zapustil, od maja do oktobra pa je bil še trener drugoligaša Budafoka," so zapisali pri Ekipi. 

nafta-1903, trener, gabor, boer, zte
Arhiv ZTE
Gabor Boer.

Boer se je rodil 19. decembra 1982 v kraju Oroshaza blizu mesta Bekescsaba v županiji Bekes na jugovzhodu Madžarske. Gre za nekdanjega nogometaša, ki je igralsko kariero sklenil v klubu Nagyszenas SE, največ nastopov pa je zbral za izraelski Ashdod. Če bo Boer res trener Nafte, je vprašanje, na kakšen sprejem bo naletel pri lendavskih navijačih, ki so se že doslej večkrat pritoževali nad velikim številom igralcev iz Madžarske pri Nafti in posledično toliko manjšim številom domačih nogometašev. 

nafta-1903, trener, gabor, boer, zte
Arhiv ZTE
Gabor Boer.

nafta-1903 trener gabor boer