vestnik

Bobičanec zapušča Muro in se seli v Celje

Vestnik.si, STA, 4. 1. 2023
Aleš Cipot
Luka Bobičanec
Šport

Tretji zimski odhod v tem prestopnem roku. Fazanerijo zapušča Luka Bobičanec, ki si je zaželel novega izziva. Nekdanji član Mure je s Celjani podpisal dvoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja še za eno leto.

Devetindvajsetletni hrvaški nogometaš je nogometno pot v članski konkurenci začel pri Međimurju, jo nadaljeval v Čakovcu, pri devetnajstih letih pa se prvič podal v tujino. Oblekel je dres avstrijskega tretjeligaša Stegersbacha, kasneje pa je v Avstriji igral še za Heiligenbrunn. V spomladanskem delu sezone 2015/16 se je slovenski javnosti predstavil v dresu Nafte, ko je v 3. SNL na 12 tekmah dosegel 13 zadetkov. Sledil je enoletni skok na Hrvaško k Poletu.

bobičanec
NŠ Mura
Luka Bobičanec

Luka Bobičanec se je k Muri preselil pred sezono 2017/18, ko so zaigrali v 2. SNL. S klubom se je prebil v prvo ligo in bil del vseh največjih uspehov v zgodovini kluba. Za čarno-bejle je zbral 190 nastopov v vseh tekmovanjih in ob tem zabil 62 zadetkov, kar ga uvršča na drugo mesto med najboljšimi strelci v novejši zgodovini Mure. Bobičanec je z zadetkom na odločilni tekmi zadnjega kroga v sezoni 2020/21 Muri pomagal do naslova državnega prvaka, s klubom iz Murske Sobote pa se je sezono poprej veselil še pokalnega naslova.

Izkušeni vezist, ki lahko enako dobro igra z obema nogama ima tudi 15 nastopov v kvalifikacijah za evropska klubska tekmovanja, v premierni sezoni konferenčne lige pa je zaigral na tekmi proti Vitesseju. Zdaj se v zameno za odškodnino seli v Celje.

Robert Kuzmič: »Luka je bil z nami od druge lige naprej, ko je takoj opozoril nase in se hitro razvijal v enega najbolj ključnih in zaželenih igralcev Mure. Dosegel je veliko odločilnih zadetkov, sodeloval pri vseh uspehih kluba in bo ostal med tistimi, ki so v novejšem obdobju pustili največji pečat. Zdaj je prišel trenutek, ko si je zaželel novega izziva in pri tem mu nismo želeli stati na poti. Zahvaljujem se mu za vse, želim mu srečo, a ne na tekmah, ko bo proti Muri nastopal v drugem dresu«.

Luka Bobičanec je ob odhodu povedal: »Fazanerija je v preteklih letih postala moj drugi dom, še posebej bi se rad zahvalil navijaški skupini Black Gringos, ki mi je vedno stala ob strani, tudi ko je bilo najtežje. Vsem navijačem Mure sporočam, da naj še naprej spodbujajo ekipo, saj to potrebuje, zame pa je napočil čas za nov izziv v karieri«.

Mura : Rudar Velenje
Aleš Cipot
Luka Bobičanec

luka-bobičanec nš-mura mura celje