vestnik

Zmaga v dežju in snegu: Bravo - Mura 1 : 2

Vestnik.si, 9. 4. 2022
Aleš Cipot
Bravo : Mura
Šport

V uvodnem srečanju 30. kroga prve lige sta se v Spodnji Šiški v težkih vremenskih razmerah merila Bravo in Mura. Sobočani bi z zmago ali remijem ohranili četrto mesto, Bravo pa bi prehitel Muro le z zmago. Tule je potek tekme.

Začetna postava Brava: Orbanić, Križan, Španring, Milić, Kavčič, Nsana, Kurtović kap., Trontelj, Memić, Kerin, Bajde. Trener: Dejan Grabić.

Začetna postava Mure: Zalokar, Pucko, Karamarko, Gorenc, Beganović, Kozar kap., Bobičanec, Horvat, T. Cipot, Kous, Daku. Trener: Damir Čontala. 

Pri Bravu manjkajo trije standardni igralci, pri Muri pa dva, Šturm in Lorbek.

Srečanje vodi Slavko Vinčić iz Maribora. 

bravo, mura
Aleš Cipot
Bravo : Mura

1: Začetek tekme. 

6: Po kotu Trontlja je z glavo poskusil Bajde, vendar premalo močno, da bi ogrozil Zalokarja. 

11: Daku je poizkušal s strelom z desne strani, branilci Brava pa so odbili žogo v kot, ki ga je izvedel Bobičanec, po njem pa je Cipot po strelu z glavo poslal okroglo usnje visoko prek vrat.

17: Po podaji Horvata strelja Bobičanec, vendar prek vrat. 

18: Sedaj je ne preveč močno po tleh streljal Cipot, Orbanić pa je spolzko žogo slabo odbil, vendar ga je z izbijanjem rešil Španring. 

25: GOOOL 0 : 1 Mirlind Daku! Vse skupaj je začel Horvat, ki je poizkusil s strelom. Branilci Brava so odbili žogo le do Bobičanca, ki je preigral Memića in močno streljal z levico, Orbanić pa je znova slabo odbil žogo, do katere je pritekel Daku in jo zabil v mrežo.

28: Odgovor Kurtovića, ki je meril pod prečnik, a je Zalokar odbil žogo v kot. 

36: Lepa akcija Brava: Milić je z desne strani podal pred vrata, z glavo pa je pod prečnik streljal Bajde, a je Zalokar odbil žogo v kot. 

36: GOL 1 : 1 Gregor Bajde! Kot je izvedel Trontelj, žogo je v kazenski prostor z glavo podaljšal Križan, okroglo usnje pa je obkrožen s kar petimi igralci Mure v mrežo z nogo poslal Bajde. 

bravo, mura
Aleš Cipot
Bravo : Mura

40: Strel Bobičanca z desnico z razdalje, tokrat je Orbanić ukrotil žogo. 

45: Z ogromne razdalje je po tleh poskusil Kozar, žoga pa mimo vrat. 

45: Minuta dodatka.

45+1: Konec prvega polčasa. 1 : 1. 

Tekma poteka v zelo deževnem vremenu, zaradi katerega so igralci naredili tudi precej napak. Mura bi lahko imela po prvem delu ugodnejši rezultat, saj je sprožila neprimerno več nevarnih strelov, čeprav je tudi Bravo že pred svojim zadetkom dvakrat bil zelo blizu temu, da bi spravil žogo v mrežo. Razmerje v kotih je 6 : 2 za Bravo, posest pa 56% : 44% za Muro, ki sicer igra zelo motivirano in skuša prevladovati na sredini igrišča. Skupno razmerje v strelih: 15 : 8 za črno-bele.  

bravo, mura
Aleš Cipot
Bravo : Mura

46: Začetek drugega polčasa bo v še hujšem vremenu, saj je začelo celo snežiti. 

54: Rumeni karton Gorenc, ki ne bo smel nastopiti na naslednji tekmi. 

62: Kakšna sreča za Muro! Po kotu Križana je z leve strani pred vrata podal Memić, najvišji v skoku je bil Milić, ki je streljal z glavo in zadel prečnik, v nadaljevanju akcije je po tleh sprožil Memić, Zalokar pa se je vrgel in zaustavil žogo. 

63: Trojna menjava pri Muri: Klepač, Škoflek in Ouro namesto Beganovića, Cipota in Kozarja.

65: Odličen strel Oura z 18 metrov, Orbanić pa spet s težavo, a vendarle lovi žogo.  

68: GOOOOOL 1 : 2 Mihael Klepač! Mura je izkoristila krajše obdobje svojega pritiska. Horvat je na levi strani podal do Klepača, ta pa je iz igre vrgel Španringa in zadel z desnico s strelom v bližnji kot.  

73: Še enkrat sreča za Muro. Zalokar je pri degažiranju žoge zadel Memića, od katerega pa se je žoga odbila prek praznih vrat.

bravo, mura
Aleš Cipot
Bravo : Mura

74: Menjava pri Bravu: Kirm namesto Memića. 

75: Sedaj prekinitev tekme zaradi močnega sneženja, ki je povsem prekrilo črte igrišča. Organizatorji to skušajo to čimprej urediti.

77: Res so domači prireditelji hitro očistili črte in tekma se lahko nadaljuje. 

82: Menjava pri Bravu: Maružin namesto Trontlja.  

86: Še ena menjava pri Bravu: Sever namesto Kerina.

90: Nevaren strel Brava ob slabi vidljivosti odbija Zalokar, v nadaljevanju akcije pa Sever z razdalje strelja mimo vrat.

90: Štiri minute dodatka.

92: Strel Nsane z daljave, Zalokar brani. 

94: Menjava pri Muri: Maruško namesto Bobičanca. 

95: Konec tekme. 1 : 2. 

bravo, mura
Aleš Cipot
Bravo : Mura

Zmaga Mure, ki je živela nevarno po svojem drugem golu, saj se je osredotočila v glavnem samo na branjenje in na hitre protinapade, vse skupaj pa je oteževala izredno slaba vidljivost zaradi močnega sneženja. Ključni sta bili 62. minuta, ko Bravo ni izkoristil svojih dveh izjemnih priložnosti oziroma je Muro rešil prečnik, in 63. minuta, ko je Čontala opravil trojno menjavo, po kateri so Sobočani spet zagospodarili na igrišču in kmalu tudi dosegli zmagoviti gol. Obema ekipama gredo pohvale za zelo motivirano in bojevito igro kljub izredno slabim vremenskim razmeram. Na koncu je bilo razmerje v strelih izenačeno, posest pa je ostala ista: 56% : 44% v korist Mure. Kar 10 : 2 za Bravo pa je bilo razmerje v kotih, po katerih so Šiškarji največkrat prihajali do nevarnih priložnosti. Črno-beli so s to zmago ubranili četrto mesto in se le na dve točki zaostanka približali Olimpiji, ki pa še mora odigrati derbi z Mariborom. 

V naslednjem krogu bo Mura igrala kot zadnja po vrsti. Šele v ponedeljek, 18. aprila, ob 17.30 bo gostila Aluminij.  

bravo, mura
Aleš Cipot
Bravo : Mura

Aleš Cipot
Bravo : Mura
prva-liga 30.-krog bravo.-mura