vestnik

Če Mura preskoči Shkëndijo, bo igrala proti beloruski ali bolgarski ekipi

Vestnik, 16. 6. 2021
Arhiv
Šport

V švicarskem Nyonu so izžrebali pare drugega kvalifikacijskega kroga za Ligo prvakov.

V torek je Nogometna šola Mura dobila letošnjega prvega evropskega tekmeca. Žreb je določil, da bodo igrali proti makedonskemu prvaku KF Shkëndiji. Prva tekma bo 7. julija v Makedoniji, povratna pa čez teden dni v Fazaneriji. Trener Ante Šimundža je po tem, ko je bil prvi nasprotnik znan, dejal, da so čutili rahlo olajšanje, sploh glede na vse možne nasprotnike. Kljub vsemu ocenjuje, da so iz skupine dobili drugega najtežjega tekmeca. "V vsakem primeru gre za ekipo, ki je z veliko premočjo osvojila prvenstvo in je finančno najmočnejša v državi. Glede na možnosti, ki so se ponujale, je bil žreb soliden, zavedamo pa se, da bo zelo zelo zahtevno. Gre za ekipo, ki je v Evropi v preteklih letih odigrala nekaj dobrih tekem, vmes bila tudi pravo presenečenje. Veseli nas, da smo dobili klub in destinacijo, ki ne zahteva tolikšnega logističnega zalogaja, kot ga prinaša kakšna daljša pot. Tudi to je lahko določen faktor," meni. 

Danes opoldne pa so na sedežu UEFE izžrebali še pare drugega kroga. NŠ Mura se je nahajala v skupini 3. 

Nosilci

Ludogorets 1945 (BLG)/Shakhtyor Soligorsk (BLR)

Malmö (ŠVE)/Riga FC (LAT)

CFR Cluj (ROM)/Borac Banja Luka (BiH)

Ferencvaros (MAD)/zmagovalci preliminarnega kroga

Nenosilci

Shkëndija (MKD)/Mura

Žalgiris Vilnius (LIT)/Linfield (NIR)

HJK Helsinki (FIN)/Budućnost Podgorica (ČG)

Fola Esch (LUX)/Lincoln Red Imps (GIB)

Nasprotnik črno-belih, če napredujejo iz prvega kroga, bo zmagovalec dvoboja Ludogorets 1945 - Shakhtyor Soligorsk. Prva tekma, ki bo 20. ali 21. julija, bo v Murski Soboti, povratna v gosteh. 

V primeru izpada s Shkëndijo se bo pot Mure nadaljevala v 2. krogu kvalifikacij za novonastalo Konferenčno ligo, kjer bi jo 22. in 29. julija čakal poraženec dvoboja Malmö FF/FC Riga.

np-mura uefa kvalifikacije