vestnik

(FOTO) Čez 300 udeležencev na 4. Prekmurskem malem maratonu

Tomo Köleš, 8. 10. 2019
Niko Časar
4. Prekmurski mali maraton Moravske Toplice.
Šport

Občinska športna zveza Moravske Toplice je že četrtič zapored organizirala Prekmurski mali Maraton in Tek štrkcev, ki se ju je udeležilo več kot 300 tekačev.

Najprej so šli na štart Štrkci in Štrkice, več kot 50 otrok se je ogrelo ob posnemanju gibov mentorice iz plesne šole Zeko in se nato podalo na 200- in 500-metrsko progo. Na koncu so bili vsi zmagovalci, organizator pa je vse dobro nagradil. Po predhodnem ogrevanju tekačic in tekačev ter nagovora direktorja Term 3000 Igorja Magdiča in župana občine Moravske Toplice Alojza Glavača je sledil štart članic in članov na 11 in 21 km. Na progo se je podalo natanko 200 tekačev, in sicer 137 moških in 63 žensk. Po štartu na daljših progah so se pomerili še tekači na 5,5 km, in sicer 66 žensk in 47 moških. Skupno je nastopilo na vseh treh dolžinah tekov 313 udeležencev. Po koncu tekmovanja je bila svečana podelitev kolajn zmagovalcem po kategorijah in v skupni uvrstitvi na vseh dolžinah prog. Druženje se je končalo že z mislijo na 5. Prekmurski mali maraton v letu 2020.

mali, maraton, moravske-toplice, 2019
Niko Časar
4. Prekmurski mali maraton Moravske Toplice.

Pri organizaciji teka so se aktivno vključila društva iz vasi Moravske Toplice (ŠD in GD) in KS Mlajtinci ter ŠD Noršinci in NK Čarda. 

Zmagovalci na 5,5 kilometrov: Pri moških je slavil Jan Kramer pred Andrejem Cörom (Borisova bežeča deca) in Markom Kostanjevcem (Markoton). Med ženskami je zmagala Tjaša Žalig, druga je bila Mihaela Horvat, tretja pa Mojca Turčin (Dilema). 

V teku na 11 kilometrov je bila pri ženskah najhitrejša Vesna Hozjan, sledili pa sta ji Ines Matjaž (AD Štajerska) in Mateja Maček (Top Mariborski tekači). Pri moških je zmagal Tomaž Rep (Ormož), drugi je bil Bojan Kovič (Slovenska vojska), tretji pa Tomaž Sraka. 

Na 21 kilometrov je zmagala Renata Vetrih, druga je bila Andreja Gorčan (Sava Hotels & Resorts), tretja pa Irena Kos Kukec (IND). Med moškimi je bil najhitrejši Aleš Zver (Odranci), Martin Ocepek (AK Domžale) je bil drugi, Boštjan Cipot (AK Pomurje) pa tretji. 

mali maraton moravske-toplice 2019