vestnik

Cipot že prestal operacijo

R. B., 27. 7. 2023
Niko Časar
Kai Cipot se je poškodoval na uvodnem obračunu nove sezone.
Šport

Huda poškodba Kaija Cipota na ravnici še vedno močno odmeva. Bila je veliko večji šok kot poraz Mure z Domžalami.

Navijači sočustvujejo z 22-letnim branilcem, ki je bil nared za morda ključno sezono v svoji karieri ob predvidevanju, da mu bo prinesla (donosni) prestop v tujino. Po igralski preobrazbi se je v obrambi odlično znašel in uspešno unovčil tudi izkušnje, ki jih je dobival pred nasprotnimi vrati, toda na naslednji korak naprej bo prisiljen počakati. Zdaj je pred njim drugačen preizkus, čaka ga dolgo okrevanje, med katerim bo potreboval obilo vztrajnosti in potrpežljivosti.

Po blokirani podaji Maria Krstovskega so bile obremenitve na zadnjo stegensko mišico v nekem trenutku tako močne, da ni zdržala. Da bi bila smola še večja, se to v času pred VAR-om sploh ne bi zgodilo, ker je bil gostujoči napadalec pred tem v prepovedanem položaju – toda sodniki zdaj zastavico dvignejo po zaključku akcije.

Za uspešno zdravljenje je nujno potrebna operacija. Predvidena je bila za petek, toda v mariborski bolnišnici jo je Kai Cipot prestal že v včerajšnjem zgodnjem popoldnevu. Zdaj začenja bitko s samim seboj in časom, da bi bil pripravljen za začetek drugega dela sezone.

nš-mura kai-cipot