vestnik

Člani pomurskega društva gluhih in naglušnih državni prvaki v šahu

Vestnik.si, 9. 3. 2024
Arhiv društva
Najboljše ekipe na državnem prvenstvu v Vitanju.
Šport

V Vitanju je v organizaciji Medobčinskega društva gluhih in naglušnih občine Slovenske Konjice potekalo ekipno in posamično državno prvenstvo gluhih in naglušnih v šahu. Sodelovalo je šest ekip in 28 šahistov.

Odlično se je odrezala ekipa Društva gluhih in naglušnih (DGN) Pomurja iz Murske Sobote, ki je pod vodstvom kapetana Franca Mariča iz Noršinec postala moštveni državni prvak. Drugo mesto je zasedlo Društvo oseb z okvaro sluha (DOOS) celjske regije, tretje mesto pa Medobčinsko društvo gluhih (MDG) Ljubljana.

društvo-gluhih-in-naglušnih-pomurje, državno-prvenstvo, šah, vitanje
Arhiv društva
DGN Pomurja Murska Sobota je bilo ekipni zmagovalec.

Četrto je bilo DGN Podravja iz Maribora, peto DGN Ljubljana in šesto Medobčinsko društvo gluhih in naglušnih (MDGN) občin Slovenske Konjice, Vitanje in Zreče. 

Posamično je zmagal Bruno Glas iz Društva gluhih in naglušnih (DGN) Posavja iz Krškega, na odlično drugo mesto pa se je uvrstil član DGN Pomurja Murska Sobota Janko Brunčič, sicer doma iz Ljutomera. Tretje mesto je zasedel Stanko Veršič iz MDG Ljubljana.

V ekipi DGN Pomurja so bili še Anton Marič, Marta Marič in Anton Varga kot "rezerva". Anton Marič je bil posamično šesti, Marta Marič pa osma.

društvo-gluhih-in-naglušnih-pomurje, državno-prvenstvo, šah, vitanje
Arhiv društva
DGN Pomurja Murska Sobota je bilo ekipni zmagovalec.

Na otvoritvi prvenstva je udeležence pozdravil podžupan občine Vitanje Andrej Poklič.



društvo-gluhih-in-naglušnih-pomurje vitanje šah državni-prvak