vestnik

Člansko DP v namiznem tenisu: Mitja Horvat do srebrne medalje

Vestnik.si, 28. 3. 2024
Arhiv kluba
Mitja Horvat (drugi z leve) in Tomaž Pelcar (prvi z desne).
Šport

Kolajne so si priborili tudi Pelcar in Zelko ter Blažka Harkai in Ana Kovačec.

Na Otočcu je bilo državno prvenstvo za posameznike in dvojice ter mešane pare v namiznem tenisu. Kar pet medalj so si priborili igralci in igralke iz Prekmurja. Državni podprvak je postal Mitja Horvat (Mura Sobota). Šele v finalu ga je ustavil reprezentant in udeleženec olimpijskih iger Deni Kožul (Logatec), ki sicer nastopa v prvi nemški ligi. Horvat se je odlično upiral velikemu favoritu, povedel že z 2 : 0 v nizih, a je Kožul nato pokazal nekaj izjemnih udarcev, ki jih ni manjkalo tudi pri Horvatu, zato je bil finale prava poslastica za gledalce. Na koncu je Kožul slavil s 4 : 2, oba finalista pa sta si zaslužila čestitke za vrhunski namizni tenis.

namizni-tenis, državno-prvenstvo, otočec, bojan-ropoša
Arhiv kluba
Mitja Horvat.

V polfinalu je Horvat s 4 : 3 premagal Tomaža Pelcarja (Kema - Murexin). Tudi tu sta oba pokazala odlično igro, a je Horvat v zadnjem nizu izsilil precej napak Pelcarja, ki je krog prej izločil Tilna Cvetka (Muta), tihega favorita prvenstva. S tretjim mestom je Pelcar dosegel prav tako izvrsten rezultat v tako močni konkurenci.

namizni-tenis, državno-prvenstvo, otočec, bojan-ropoša
Arhiv kluba
Gregor Zafoštnik.

Pohvale sta si prislužila tudi Bojan Ropoša in Gregor Zafoštnik (oba Mura Sobota) z uvrstitvijo med osem najboljših. Ropošo je v četrtfinalu ustavil Horvat, ki je zmagal s 4 : 2, Zafoštnika pa Kožul, ki je slavil s 4 : 1.

namizni-tenis, državno-prvenstvo, otočec, bojan-ropoša
Arhiv kluba
Bojan Ropoša.

Lep uspeh je z uvrstitvijo med 16 najboljših dosegel še Jure Smodiš (Kema - Murexin), ki ga je na poti v četrtfinale premagal Zafoštnik s 4 : 2. V glavni del turnirja so se uvrstili še Luka Norčič, Damjan Zelko in Jan Lipič (vsi Kema - Murexin), nato pa izpadli v drugem krogu. Prekmurec Smiljan Mekicar (Vrhnika) in Janko Öri (Mura Sobota) sta v svoji predtekmovalni skupini zasedla tretje mesto in se nista uvrstila na glavni turnir, enako pri članicah Ana Kovačec (Kema - Murexin).
Dober izid so dosegle Staša Matis, Ema Crnkovič in Blažka Harkai (vse Kema - Murexin), saj so se uvrstile na glavni turnir in nato izgubile na tekmah za uvrstitev med osem najboljših. Crnkovičevo je ustavila Nuša Kadiš (Interdiskont), Matisovo državna reprezentantka Ana Tofant (Mengeš) in Harkaievo prav tako članska reprezentantka Sara Tokić (Vrtojba).

namizni-tenis, državno-prvenstvo, otočec, zelko
Arhiv kluba
Blažka Harkai (prva na desni).


Tokićeva je postala državna prvakinja med posameznicami in še v dvojicah s soigralko Ano Tofant. V četrtfinalu sta bili s 3 : 1 boljši od dvojice Crnkovič in Matis. Odličen rezultat pa so s tretjim mestom dosegli Blažka Harkai in Ana Kovačec in pri članih Gregor Zafoštnik s soigralcem Aljažem Godcem (Interdiskont). Godec sicer trenira v Nemčiji pri pomurskem trenerju Janu Žibratu in igra v nemški ligi. Ropoša in Horvat sta s 3 : 2 izgubila v četrtfinalu, kjer sta ju ugnala Žiga Kristjan Žigon (Interdiskont) in Cvetko, Norčič pa je s soigralcem Erikom Paulinom (Arrigoni) moral priznati premoč navezi Zafoštnik in Godec, ki je bila boljša s 3 : 1.

namizni-tenis, državno-prvenstvo, otočec, zelko
Arhiv kluba
Gregor Zafoštnik s sinom in soigralcem Aljažem Godcem.

Pelcar in Zelko sta nekoliko presenetljivo izpadla že pred četrtfinalom, saj sta ju s 3 : 2 ugnala Žiga Urbanc in Luka Stražišar (oba Rakek). Se je pa Zelko zato veselil bronaste medalje v mešanih parih s soigralko Tjašo Novak (Kajuh - Slovan). V polfinalu sta izgubila z Andražem Novakom in Laro Opeka (oba Kajuh - Slovan). Zmagovalca finala sta postala Kožul in Nina Zupančič (Logatec). Ema Crnkovič je s soigralcem Domnom Hohnjecem (Savinja) zasedla zelo dobro, peto mesto, enako kot naveza Pelcar in Kovačec. Smodiš in Harkaieva sta se uvrstila med 16 najboljših, kar pa ni uspelo Norčiču in Matisovi, ki sta končala na 17. mestu.

namizni-tenis, državno-prvenstvo, otočec, zelko
Arhiv kluba
Damjan Zelko s soigralko Tjašo Novak.

namizni-tenis državno-prvenstvo otočec horvat pelcar zelko