vestnik

Čontala: "Mariboru moramo vrniti za poraz na koncu minule sezone"

Vestnik.si, 26. 8. 2022
Aleš Cipot
Izjava za medije pred tekmo z Mariborom
Šport

Pred nedeljskim derbijem 7. kroga v Fazaneriji med Muro in Mariborom sta na vprašanja novinarjev odgovarjala trener črno-belih Damir Čontala in vratar Matko Obradović.

Mura je v Šiški po dolgem času odigrala tekmo brez prejetega zadetka. Kako pomembno je to pred spopadom z Mariborom?

Matko Obradović: "To je zelo pomembno vplivalo na samozavest ekipe. Upam, da bomo tako tudi nadaljevali. Maribor ima težave v zadnjem času, ampak še vedno nas čaka zahtevno srečanje, nenazadnje gre za tradicionalni derbi."

Vi niste branili na tekmi Mure in Maribora v zadnjem krogu minule sezone. Koliko ste osebno zdaj motivirani, da pokažete vse svoje vratarske kakovosti?

Matko Obradović: "Takrat sem se še vračal po poškodbi in nisem mogel braniti. Posledice te poškodbe imam še danes, zato še nisem v stoodstotni formi. Kljub temu pa poskušam biti iz tekme v tekmo boljši in naredil bom vse, da bom preprečil Mariboru doseganje zadetka."

izjava-za-medije, mura
Aleš Cipot
Izjava za medije pred tekmo z Mariborom

Kako pomembna je bila vrnitev Gregorja Balažica v obrambne vrste Mure?

Matko Obradović: "Njegova dosedanja kariera kaže, za kakšnega igralca gre. Prinesel je večjo mirnost v obrambo, zato si želim, da ga ne bi več pestile poškodbe. Vsi skupaj pa moramo biti disciplinirani in delati eden za drugega, saj se lahko le tako nadejamo uspeha."

Fazanerija bo očitno spet polna, kar pomeni, da bo Mura imela bučno podporo svojih navijačev. Bi lahko to bil eden od odločilnih dejavnikov?

Matko Obradović: "Da, če nas bodo ves čas podpirali. Včasih, ko nam med srečanjem ne gre najbolje, se slišijo tudi kakšni žvižgi, in to ne vpliva dobro predvsem na mlajše igralce, ki zaradi tega hitro postanejo negotovi. Zato upam, da nas bodo navijači podpirali celotno tekmo, tako da bo nam na igrišču veliko lažje, da dosežemo dober rezultat." 

izjava-za-medije, mura
Aleš Cipot
Izjava za medije pred tekmo z Mariborom

Kakšna so pričakovanja pred obračunom z Mariborom?

Damir Čontala: "Če dejstvo, da je Maribor v zadnjem krogu minule sezone na našem igrišču proslavljal zmago in naslov prvaka, ne bo zadostna motivacija mojim nogometašem, da mu vrnejo milo za drago, potem ne vem, kaj drugega bi jim lahko še bilo. Moramo se oddolžiti svojim navijačem, tri točke pa morajo ostati doma. Kolikor vidimo, bodo tribune polne, tako da nam potrebne podpore ne bo manjkalo."

V kakšnem stanju pričakujete vijoličaste, ki so po zadnjem izpadu v Evropi očitno še vedno v krizi?

Damir Čontala: "Maribor je v rezultatski krizi, ni pa v krizi igre. Opaziti je, da se nivo njegove igre pod novim trenerjem dviguje, ima hitrejše prehode iz obrambe v napad, kjer ima tudi več priložnosti. Prej je Maribor imel težave tudi z ustvarjanjem priložnosti, ni jih imel veliko, zdaj je v napadu že dosti bolj nevaren. Ima več energije in agresivnosti. Ne glede na to, da Maribor ni zmagal že devet tekem zapored, je to še vedno vsega spoštovanja vreden tekmec, saj gre za najbolj uspešen slovenski klub zadnjih desetletij. Če ga bomo zaradi njegove domnevne krize podcenjevali, bomo hitro kaznovani. Jasno je, da se mu bo prej ali slej nekje odprlo, upam pa, da to ne bo ravno pri nas. Mi moramo prikazati svojo najboljšo podobo in za dosego zmage izkoristiti njegove slabosti."

V kadru Mure bosta manjkala kaznovani Kai Cipot in poškodovani Nikola Petković. Je kakšna možnost, da bomo že videli nova igralca, Domantasa Šimkusa in Mihajla Baića?

Damir Čontala: "Odvisno bo od kadra, ki ga bomo imeli na razpolago. Nekaj igralcev je imelo rahle poškodbe po tekmi z Bravom, ampak mislim, da bodo v nedeljo že nared. Morda bomo igrali enako postavitev kot v Ljubljani, morda pa jo bomo malce spremenili. Najbolj pomembno je, da najdemo ravnotežje med obrambo in napadom. V obrambi moramo biti zanesljivi, v napadu pa biti zmožni, da lahko zabijemo v vsakem trenutku. Šimkus je glede na svoje izkušnje, vključitev v ekipo in delo na treningih pokazal, da lahko v nedeljo računamo nanj, zato bo verjetno že dobil določeno priložnost za igro. Baić pa je še mlad igralec, ki se šele spoznava z ekipo ter našim načinom dela in igre v članskem nogometu. V naslednjih tednih bomo videli, kaj lahko prinese naši ekipi."  

izjava-za-medije, mura
Aleš Cipot
Izjava za medije pred tekmo z Mariborom

medijski-termin-mure mura---maribor damir-čontala matko-obradović