vestnik

Čontala o jesenskem delu prvenstva, Bobičancu in Dakuju

Vestnik.si, 13. 12. 2022
Aleš Cipot
Damir Čontala
Šport

Trener Mure Damir Čontala je po jesenskem delu tekmovanja strnil misli, spregovoril pa tudi o morebitnih kadrovskih spremembah.

V sinočnjem srečanju z Domžalami so črno-beli klonili z minimalnim porazom, zatem pa je Čontala gostoval v oddaji Pod prečko, ki jo predvajajo na programu Sportklub. Dejal je, da so bili pogoji za igro težki, na meji regularnosti. "Lažje je bilo ekipi, ki se je branila. Mi smo poskušali od začetka s pritiskom na vrata Domžal, ustvarili smo si tri, štiri lepe priložnosti, iz katerih bi morali zadeti, ampak realizacija nas v zadnjem času muči. Domžale so zadele iz ene prekinitve in se nato odlično branile," tako trener. 



Mura je jesenski del prvenstva končala na šestem mestu z 31 točkami. Kakšna je ocena prvega dela? Začetek sezone ni bil najboljši, meni Čontala. "V prvih desetih tekmah smo zbrali 13 točk, v drugih 18. Sicer ni najlepše, da smo šesti na lestvici, ampak razlike so majhne in situacija je boljša kot okoli 8., 9. ali 10. kroga, ko smo zaostajali osem, devet točk za drugim in tretjim mestom." Prekmurci za Koprom, ki bo prezimil na drugem mestu, sedaj zaostajajo za štiri točke, na vrhu pa je zelo odskočila Olimpija, ki je zbrala 48 točk. Po besedah Čontale bo borba spomladi huda. "Ne spomnim se, kdaj je bilo tako, da se je formirala neka skupina, ki se bo borila za mesta v Evropi že v jesenskem delu." Napoveduje, da bo pomembna vsaka tekma, vsaka točka in vsak gol, njihov cilj pa je uvrstiti se v evropska tekmovanja. 

mura, aluminij, kidričevo, navijači, muraši
Aleš Cipot
Damir Čontala, trener Mure

Čontala je nekaj besed namenil tudi kadrovskim spremembam. Dejal je, da so v klubu prenovo ekipe naredili predvsem poleti, zato velikih sprememb ni pričakovati. "Želimo si tri, štiri igralce na mestih, kjer želimo okrepiti konkurenco. V drugem delu smo pokazali dosti pozitivnega, iz tega bomo izhajali in to želimo nadgraditi," tako trener, ki je tudi razkril, da imajo želje po določenih novih igralcih. Iščejo mlade, ambiciozne nogometaše, ki jim bo igranje za Muro stopnička višje v karieri. Strateg se je dotaknil tudi statusa Mirlinda Dakuja in Luke Bobičanca. Za prvega je povedal, da je želja igralca, agenta in kluba, da ostane v Murski Soboti. "Zaenkrat je vse v tej smeri in kot kaže trenutno, bo ostal." Bobičanec je na drugi strani najbolj vroč glede odhoda. Čontala pravi, da je ta že večkrat izrazil željo, da se želi preizkusiti nekje drugje, predvsem v tujini. "Bomo videli, kako se bo zgodba razpletla. V zadnjem času je bilo ogromno medijskega pompa okrog njega, zato se tudi ni počutil dovolj psihološko trdnega, da bi lahko odigral zadnji dve tekmi." Čontala je nakazal tudi, da veliko zanimanje vlada še za Tia Cipota. V klubu želijo zadržati okostje ekipe in vse glavne igralce. "Pretiranih odhodov ključnih igralcev verjetno ne bo," je sklenil.

damir-čontala nš-mura ocena jesenski-del prva-liga-telemach moštvo