vestnik

Čontala prepričan, da lahko ob dobrem dnevu premagajo vsakogar. "Če želimo pozitiven rezultat, bomo morali biti agresivni."

Vestnik.si, 17. 9. 2022
Aleš Cipot
Pred tekmo z Olimpijo
Šport

Strateg črno-belih Damir Čontala je po zmagi Mure s Koprom in posledično nekoliko bolj mirnem tednu pred današnjim obračunom z ljubljansko Olimpijo pojasnil, kakšna je forma njegovih varovancev in kakšno predstavo pričakuje zvečer.

"Postajamo bolj stabilni, čvrsti, organizirani. Morda ne več tako gledljivi kot na začetku sezoni, ampak si vseeno ustvarjamo lepo število priložnosti. Prejemamo manj zadetkov kot v uvodu prvenstva, resda pa se nam je prejšnji konec tedna pripetilo, da smo jih tekmecem dovolili preveč," je uvodoma pojasnil Damir Čontala in se hkrati dotaknil tudi Murinega današnjega nasprotnika. Po njegovem mnenju je Olimpija zasluženo na vrhu lestvice, saj je v današnjem nogometu težko ustvariti niz osmih zaporednih zmag. "To razkriva kakovost, ki jo imajo tako posamezniki kot ekipa, ampak vtis je, da Ljubljančani v igri vendarle ne prevladujejo v tolikšni meri kot po rezultati. Predvsem potrebujejo zelo malo priložnosti za doseganje zadetka. Najmanj v ligi, kar priča o izrednih individualnih sposobnostih v fazi napada. V vsakem trenutku lahko s petimi, šestimi igralci zatresejo mrežo, izkoristijo tudi najmanjši ugoden položaj," je pojasnil. 

mura, izjava, medijski-termin, olimpija
Aleš Cipot
Pred tekmo z Olimpijo

Muraši so imeli na zadnji prvenstveni tekmi kar nekaj težav v zvezni vrsti, zato so temu namenili posebno pozornost na treningih. Trener je prepričan, da bodo v primerjavi z zadnjo tekmo vse skupaj nadgradili, jasno pa je, tako Čontala, da Olimpiji ne bodo smeli dovoliti toliko kot Kopru, če bodo želeli iztržiti pozitiven rezultat. "Zato bomo morali biti agresivni, igralcem Olimpije ne smemo puščati časa in prostora. Bistvenega pomena je ostati agresiven in imeti pravšnji odziv po izgubljeni žogi. Namen je tekmece spraviti pod pritisk, ki bi jim onemogočal, da bi se počutili udobno. Ampak treba bo zbrati prave trenutke, kdaj to narediti in v kolikšni meri. Če bomo v fazi branjenja pasivni in če se bomo umikali, potem bomo zagotovo v težavah. Tudi igrišče bo zahtevno, igralci bodo zato porabljali več energije. Treba bo biti pameten. Vendar pa sem optimist, tako kot ima Olimpija svoje kakovosti, tako jih imamo tudi mi. Prepričan sem, da lahko ob dobrem dnevu premagamo vsakogar," je še sklenil Damir Čontala.

nš-mura nk-olimpija damir-čontala