vestnik

Črno-bele okrepila še kapetanka moldavske reprezentance

Vestnik.si, 6. 8. 2024
ŽNK Mura Nona
Moldavka je nova okrepitev Mure None.
Šport

Podpisala je enoletno pogodbo.

Ženskemu nogometnemu klubu Mura Nona se je pridružila Anastasia Sivolobova. Branilca prihaja iz Moldavije, kjer je redna članica in kapetanka članske reprezentance. Nazadnje je bila del maltežke ekipe Mgaar United WFC, pred tem pa članica kazahstanskega moštva Tomiris Turan, litovskega Žalgirisa, ciprskega Limassola in portugalskega A-DOS-Francos. 

"S prihodom Sivolobove bo ekipa dobila še dodatno širino in bo, v to verjamemo, konkurenčna tudi v evropskih tekmovanjih, kjer želimo narediti korak naprej in napredovati v naslednji krog," so sporočili iz prekmurskega prvoligaša. 

Moldavka je ob prihodu v Mursko Soboto izrazila veselje, ker se je pridružila serijskim prvakinjam Slovenije. "Tekme, ki sem jih odigrala v dresu Moldavije proti Sloveniji so pokazale, da je pri vas nivo nogometa na visoki ravni, tukaj je veliko dobrih nogometašinj. Želim se čim prej navaditi na ekipo in okolje ter s svojimi igrami ekipi pomagati do čim boljših rezultatov in izpolniti zastavljene cilje. Eden od teh je tudi ta, da se uvrstimo čim dlje v kvalifikacijah za Ligo prvakinj." Dodala je, da je zelo motivirana, veseli se novega izziva in prepričana je, da bo lahko pokazala vse, kar zna in napredovala kot igralka.

žnk-mura-nona anastasia-sivolobova okrepitev