vestnik

Črno-bele zabile desetkrat in se veselile novih treh točk

Vestnik.si, 31. 3. 2024
FB ŽNK Mura Nona
Nova zmaga črno-belih.
Šport

Nogometašinje Mure None so v 18. krogu 1. slovenske ženske nogometne lige v Bratoncih gostile Dravo Ptuj in zmagale z 10 : 0.

Trener Vladimir Kokol je na zelenico poslal Tejo Truntič (v vratih je zamenjala Ivo Kocijan), Terezo Bednarovo, Evelino Kos, Špelo Kolbl, Neli Hofman, Živo Rakovec, Zalo Vindišar, Tijo Šoštatič Karič, Noelle Vilčnik, Nežo Hrga in Leo Dolinar. 



Okoli sto gledalcev ob igrišču v Bratoncih ni dolgo čakalo na spremembo rezultata. V 4. minuti je gostujočo vratarko Nežo Forštnarič premagala Neli Hofman. Ista igralka je v 8. minuti še enkrat zadela, le nekaj sekund zanjo se je na lestvico strelk vpisala kapetanka Kolblova. Strelski šov se je nadaljeval v 26. minuti, ko je mrežo zatresla Dolinarjeva. Sledila sta še dva gola Kolblove (27., 30.), pa Dolinarjeve (59., 73.). Še pred tem je zabila Vilčnikova (68.), končni izid - 10 : 0 - pa je v zadnji minuti rednega dela postavila Aleksandra Đorđević. 

Pri črno-belih so v drugem polčasu priložnost dobile še Ines Sok (Kos, 46.), Hana Serec (Kolbl, 46.), Lana Jakšič (Hrga, 59.), Asja Cvetkovič (Šoštarič Karič, 76.) in že omenjena Aleksandra Đorđević (Vindišar, 46.). 

S tem krogom se je zaključil redni del prvenstva. Pomurke so vknjižile petnajsto zmago in imajo 46 točk. V tem krogu so slavile tudi igralke ljubljanske Olimpije, ki so s 4 : 1 premagale Radomlje. Na drugem mestu ima Olimpija Zlatka Gaborja šest točk manj. 

žnk-mura-nona 1.-sžnl drava-ptuj