vestnik

(FOTO) Pokal Pivovarna Union: Črno-beli do vrha napolnili mrežo Veržeja

Vestnik.si, 28. 8. 2024
Loris Cipot/fotolens.si
Verzej : Mura
Šport

Mura je v Veržeju odigrala tekmo 1. kroga Pokala Pivovarna Union. Črno-beli so z devetimi zadetki napolnili mrežo domačinov.

Mura se je v Veržeju z domačo ekipo pomerila na prvi tekmi slovenskega pokala. Prvi krog poteka še pod okriljem medobčinskih nogometnih lig Murska Sobota in Lendava.

pokal-pivovarna-union, verzej, mura
Loris Cipot/fotolens.si
Verzej : Mura

pokal-pivovarna-union, verzej, mura
Loris Cipot/fotolens.si
Verzej : Mura

Trener Mure Anton Žlogar je pred tekmo ocenil, da jo je treba vzeti maksimalno resno. "Gre za tekmovanje, ki te na koncu lahko pripelje v evropska tekmovanja. Gre za našo prvo pokalno tekmo letos in naš cilj je, da napredujemo v naslednji krog," je dejal. 

Črno-beli so do vrha napolnili mrežo Veržeja, zabili so devet golov.

V tretji minuti zadetek Mure. V polno je meril Mark Strajnar. V 34. minuti po podaji Olsona iz desne je z glavo zadel Nikola Jovićević, nato je v 41. minuti zadel še Srdjan Spiridonović.

Kmalu po začetku drugega polčasa je po podaji Alina Kumerja Čelika pred vrati najvišje skočil Nikola Jovićević in zadel za 4 : 0. Le minuto kasneje je sledil še en zadetek Jovićevića, ki je dosegel hat-trick. V 59. minuti je drugi zadetek dosegel še Srdjan Spiridonović. V 71. minuti pa je po podaji Aneja Jelovice zatresel mrežo še Nal Lan Koren. Do svojega prvenca v črno-belem dresu je v 76. minuti prišel še Gal Kurež.

pokalna-tekma mura veržej