vestnik

Damir Čontala o dveh obrazih druge tekme, vzdušju na treningih, delovni vnemi, novincih … To se jim bo vrnilo!

Robert Balantič, EkipaSN, 19. 1. 2023
Vanesa Jaušovec
Za črno-belimi je uvodni del priprav, v soboto se bodo preselili v Turčijo.
Šport

Za črno-belimi je uvodni del priprav, v soboto se bodo preselili v Turčijo.

Po uvodnem porazu s Sturmom so nogometaši Mure na drugi prijateljski preizkušnji po začetku priprav s 3:1 ugnali drugoligaša iz Slovenske Bistrice. Črno-beli so se na igrišču z umetno travo v Fazaneriji v uvodnih 45 minutah predstavili v zelo korektni podobi, nadaljevanje je bilo slabše. »Za to obdobje je bil prvi polčas zelo, zelo dober. Predvsem taktična disciplina je bila na primerni ravni. Zadeve, ki jih iščemo v igri, so fantje skoraj v popolnosti uresničili. Bili smo zelo agresivni, takšen je bil tudi odziv po izgubljeni žogi, na ta način smo hitro spet prihajali do posesti, v kateri smo bili mirni, imeli smo nadzor. Zaradi padca zbranosti je bilo tudi nekaj napačnih podaj v začetku organizacije napada, s čimer smo dovolili nasprotniku, da je prišel pred naša vrata. Ampak ob utrujenosti, ki je prisotna, se dogajajo tudi takšne stvari, to je razumljivo, toda s prvim delom moramo biti zadovoljni. Oba napadalca, Nikola Petković in Dardan Shabanhaxhaj, sta izredno pritiskala na nasprotnike. Nista jim dovolila ne časa ne prostora, zaradi tega je bilo celotni ekipi bistveno lažje,« je povedal Damir Čontala.


»Drugi polčas je bil slab. Predvsem tam, kjer sem pohvalil oba omenjena igralca. Spredaj nismo več pritiskali na tekmece, nismo bili agresivni. Taktično nismo stali dobro, posledično smo imeli v zvezni vrsti več preglavic. Podoba je bila povsem drugačna, kot smo si želeli, kot smo delali na treningih. Igralci se sami uvrščajo v ekipo, to jim vseskozi poudarjamo. Ne 'delamo' je mi. Mi le naredimo, kar vidimo. Odločajo oni. Vsako tekmo je treba dojemati maksimalno resno. Naj bo to Sturm, ali drugoligaš. Odnos je pomemben. Kdor bo v tem boljši, bo imel večje možnosti, da bo igral tudi v prvenstvu,« je pristavil trener Sobočanov, ki je z do zdaj opravljenim zadovoljen. »Moram povedati, da ekipa funkcionira odlično. Vzdušje na treningih je pravo, delovna vnema izredna. Vsi novi igralci so se hitro vklopili, moštvo jih je hitro sprejelo. Smo v najtežjem delu priprav, v najtežjem delu sezone. Delamo stvari, ki jih nihče noče. Niti mi trenerji, igralci še manj, vendar odlično izpolnjujejo vse zastavljene naloge. Brez godrnjanja. Nič jih ne moti, vse opravijo pošteno, maksimalno. Prepričan sem, da se jim bo to vrnilo. Zaradi tega sem zadovoljen, nekoliko nam je nekajkrat ponagajalo le vreme. Zaradi velikih količin dežja smo se morali v določenih trenutkih malce prilagajati. Verjamem, da se bomo z odhodom v Turčijo rešili tega in da nam ne bo treba spreminjati vsebin na treningih.«

mura, bistrica, pripravljalna-tekma, kety-emmi&impol-bistrica
Aleš Cipot
Mura : Kety Emmi&Impol Bistrica

Vadba poteka na umetni travi, kar bržčas vpliva na potek dela. Ali pač? »Na uresničitev načrta to ne vpliva. Na tej podlagi bomo izpolnili vse, kot bi počeli na naravnih površinah. Razlika je le v obremenitvah igralcev. Pritiski na določene dele telesa so bistveno večji, to pomeni večjo možnost poškodb. Na srečo jih do zdaj nismo imeli veliko in seveda si želimo, da bi tako ostalo, seveda pa se vsi veselimo selitve na naravno travo,« je odvrnil Damir Čontala.



Po dveh četrtkovih treningih bodo muraši v petek imeli prost dan, v soboto zgodaj zjutraj pa bodo odpotovali v Turčijo, kjer bodo ostali do 2. februarja, v tem času bodo odigrali štiri prijateljske dvoboje.

nš-mura turčija priprave