vestnik

Damir Čontala o pričakovanjih pred derbijem z vijoličastimi: Ni pomembno, kako lep si ...

Robert Balantič, EkipaSN, 5. 11. 2022
Aleš Cipot
Damir Čontala
Šport

Sobočane v nedeljo čaka gostovanje v Ljudskem vrtu.

Navijači Mure verjamejo, da bodo po derbiju z Mariborom šteli do pet oziroma da bodo njihovi ljubljenci v Ljudskem vrtu še petič zapored osvojili ves izkupiček. Zaznati je vsaj obrise evforije, medtem v Fazaneriji poskušajo ohraniti mirnost. In osredotočenost na to, kar jih čaka v štajerski prestolnici. »Ko igra pred svojimi navijači, je Maribor zame vedno favorit. Ne glede na morebitne težave ali rezultatsko krizo. V kakovostni zasedbi je veliko odličnih igralcev,« se je Damir Čontala vijoličastim priklonil s spoštljivimi besedami, a bržčas niste dvomili, da je sledil dodatek: »Ampak to ne pomeni, da tja odhajamo z belo zastavo. Tako kot vedno in povsod želimo zmagati. Po zadnjih rezultatih imamo dobro izhodišče, radi bi nadaljevali pozitivni niz. Vemo, da se bo prej ali slej končal, tako kot se bo tudi negativni mariborski, vendar upamo, da se bo to še za kakšen teden podaljšalo.«

damir-čontala, mura, trener, novi-trener
Aleš Cipot
Damir Čontala

Aktualni prvaki že drugič v tej sezoni iščejo izhod iz krize; iz prve so ga našli z zmago v Fazaneriji. Bi lahko to za črno-bele jutri predstavljalo dodatno motivacijo, da se kaj podobnega ne bi ponovilo? »Ne bi razmišljal tako. Igrati proti Mariboru je vedno velik motiv, igrati proti Mariboru v Mariboru pa predstavlja še dodatnega. Za vsakega je užitek igrati v Ljudskem vrtu pred najbolj pogosto prijetno kuliso. Tudi naših navijačev bo veliko. Glede na zadnje rezultate in na trenutek, v katerem smo, pa tudi zato, ker ima prekmursko-štajerski derbi vedno dodaten naboj ter ker gre povrhu za najbližje gostovanje, verjamem, da jih bo vsaj tisoč. In upam, da jih bo še več. Po posebnih motivacijskih prijemih res ni potrebe,« je odvrnil trener Mure. In kakšna naj bi bila podoba črno-belih? »Videti želim organizirano, tekmovalno ekipo, ki bo pripravljena narediti vse za dober rezultat. Ni pomembno, kako lep si na igrišču, pomembno je biti uspešen. Zaradi nasprotnika in namena, ki ga na tekmi želimo doseči, bodo potrebna določena prilagajanja. Podrejena bodo izključno rezultatu,« je odgovoril Damir Čontala, ki ne bo mogel sestaviti najmočnejše zasedbe.

damir-čontala, mura, trener, novi-trener
Aleš Cipot
Damir Čontala

Poleg že dolgo odsotnih Nikole Petkovića in Kobieja Morrisa bo bržčas manjkal tudi Tio Cipot. Spomnimo, veliki up si je na torkovem treningu zvil gleženj in je preskočil tudi že spopad z Bravom. »Njegov nastop je močno vprašljiv. Težko bo igral, možnosti so majhne. Upamo, da bo pripravljen za naslednji teden,« je pojasnil prvi mož črno-bele stroke. V začetni enajsterici revolucije ni pričakovati. »Kakšna sprememba v primerjavi s preteklimi preizkušnjami je vsekakor mogoča, ampak bistvenih premikov ne gre pričakovati. Ne bi bilo smotrno, da bi se ekipa, ki deluje dobro, pretirano premešala. Moramo se pripraviti na to, da bi dobro utečene zadeve čim bolj ohranili. Vseh 90 minut bo treba biti pameten in razporediti moči. Narediti moramo vse, da na želeni ravni ne bi bili samo v posameznih obdobjih, temveč celotno tekmo,« je še povedal Damir Čontala.

mura maribor