vestnik

(Damir Čontala pred tekmo z Olimpijo) "Storili bomo vse, da bi končno zmagali."

Vestnik.si, 8. 12. 2022
Vanesa Jaušovec
Damir Čontala
Šport

Trener črno-belih Damir Čontala je pred današnjim obračunom z Olimpijo strnil svoje vtise in pričakovanja.

Muraši se na tekmo pripravljajo kot na vsako drugo, vendar pa se zavedajo pomembnosti preizkušenj, ki ju v tem delu prvenstva še čakata. "Ni vseeno, ali greš v spomladanski del s 30, 33 ali 36 točkami. Smo v obdobju, ko telesna in psihološka pripravljenost že malce padata, zato je ključnega pomena biti v teh dveh segmetnih na želeni ravni. Čeprav smo že več kot šest mesecev praktično vsak dan na igrišču, je odziv na treningih še vedno zelo dober, pri igralcih je prisotna velika želja, motivacija ni vprašljiva. V dvobojih, ki sta pred nama, želimo kakopak iztržiti čim več, trenutno smo osredotočeni le na Olimpijo," tako Čontala, ki na obračunu z Ljubljančani še vedno ne bo mogel računati na Matica Maruška, za katerega je jesenski del prvenstva najverjetneje že zaključen. 

Namen črno-belih bo sicer dovoljšnja posest žoge, da bi se tako tekmec počutil manj udobno in bi moral več tekati za žogo. Na tak način bodo po trenerjevih besedah Ljubljančani v manjši meri izkoriščali individualne sposobnosti v napadu, "ki je imajo zares veliko." Dodal je, da bo Mura igrala tako, kot misli, da jim to lahko prinese uspeh in na način, za katerega meni, da lahko pokaže najboljšo podobo. "Predvsem pa je pomembno, da bo na igrišču 11 igralcev, ki so trenutno v najboljši formi. Sistem bo prilagojen njim, ne bodo se igralci prilagajali sistemu." 

damir-čontala, trener, mura, izjava
Aleš Cipot
Damir Čontala

Muraši si na tekmi želijo zmage. Na prvih dveh tekmah v dozdajšnjem delu prvenstva so si, tako Čontala, zaslužili več, imeli so tudi možnosti za več, vendar jih je na prvi tekmi točk stala neučinkovitost, na drugi tekmi pred domačim občinstvo pa pri vodstvu z 2 : 0 niso izkoristili priložnosti, da bi nasprotnika že v prvem polčasu povsem "odrezali." "Iz tega smo se morali kaj naučiti, prav tako je dodatna motivacija, da bi bilo tokrat drugače. Hkrati mora biti vse to tudi izhodišče oziroma pomoč v pripravi na prihajajočo prizkušnjo." 

Tudi tako imenovane zaklete Stožice morajo biti dodatna motivacija za igralce, ki zmago tam še ni dosegla. "Mogoče pa je napočil ta trenutek. Vsekakor bomo storili vse, kar je v naših močeh, da bi nam končno uspelo," zatrjuje Čontala. 

mirlind-daku, damir-čontala, nš-mura
Vanesa Jaušovec
Damir Čontala

Pogovor ni mogel niti mimo zanimanja Celjanov za Luko Bobičanca. Kot je povedal, je najbrž nekaj v zraku, če se o tem toliko govori, vendar je prestop v domeni športnega direktorja. "Moramo dobro premisliti in ugotoviti, v kakšnem stanju je. Vsa ta dogajanja okrog njega v določeni meri gotovo vplivajo nanj. Vsi smo ljudje, na vsakega bi, bomo videli, kako se bomo odločili," pa je odgovoril na vprašanje, ali bo Bobičanec v kadru za tekmo z Olimpijo. 

nš-mura nk-olimpija damir-čontala