vestnik

Damjan Zelko drugi na 1. TOP turnirju

Vestnik.si, 21. 12. 2023
Arhiv kluba
Damjan Zelko (prvi z leve) s pokalom za drugo mesto.
Šport

Na Ravnah na Koroškem je bil 1. TOP turnir, na katerem se je zbralo 24 najboljših članov in 16 članic s slovenske jakostne lestvice. Igralci so razvrščeni v tri kakovostne skupine s po osmimi tekmovalci, članice pa v dve.

V prvi članski skupini je prvo mesto zasedel Andrej Godec (Interdiskont) s šestimi zmagami in enim porazom. Z drugim mestom se je izkazal Damjan Zelko (Kema - Murexin), ki je dosegel pet zmag in utrpel dva poraza. Tretji je bil Brin Vovk Petrovski (Savinja) z enakim razmerjem zmag in porazov, vendar ga je Zelko v medsebojnem dvoboju premagal s 3 : 0.

puconci, namizni-tenis
Jure Zauneker
Gregor Zafoštnik.

Gregor Zafoštnik (Mura Sobota) je zasedel četrto mesto s štirimi zmagami in tremi porazi. Z enakim razmerjem zmag in porazov je Tomaž Pelcar (Kema - Murexin) končal na petem mestu. Bojan Ropoša (Mura Sobota) je bil z eno zmago in šestimi porazi sedmi.
V drugi kakovostni skupini je s šestimi zmagami in enim porazom slavil Aljaž Šmajcelj (Krka) in tako zasedel skupno deveto mesto.

puconci, namizni-tenis
Jure Zauneker
Jure Smodiš.

V tretji kakovostni skupini je prvo in tako skupno sedemnajsto mesto zasedel Jure Smodiš (Kema - Murexin). Sobočan Smiljan Mekicar, ki nastopa za Vrhniko, je zasedel tretje mesto (skupno devetnajsto), Jan Lipič (Kema - Murexin) pa sedmo in s tem končno triindvajseto mesto.

Pri članicah je bila v prvi kakovostni skupini najboljša Lara Opeka (Kajuh - Slovan) z vsemi sedmimi zmagami. Druga je bila Lea Paulin (Arrigoni) s šestimi zmagami in enim porazom, tretja pa Nuša Kadiš (Interdiskont) s štirimi zmagami in tremi porazi. Ema Crnkovič (Kema - Murexin) je bila z dvema zmagama in petimi porazi šesta.


V drugi kakovostni skupini je slavila Tjaša Supanič (Vesna), Martina Komovec (Mura Sobota) je končala na tretjem in s tem na skupnem enajstem mestu.

namizni-tenis top-turnir ravne--na-koroškem damjan-zelko