vestnik

Damjan Zelko zmagal na prvem odprtem članskem turnirju

Vestnik.si, 20. 10. 2023
Arhiv NTK Sobota
Zafoštnik, Zelko, Ropoša in Črepnjak s pokali za svoje uvrstitve.
Šport

V Murski Soboti je bil prvi odprti turnir RS za člane in članice. Prijavljenih je bilo 48 igralk in igralcev iz 13 klubov.

Pri članih je zmagal Damjan Zelko (Kema - Murexin), drugi je bil Gregor Zafoštnik (Mura Sobota), tretje do četrto mesto sta si razdelila Bojan Ropoša (Mura Sobota) in Matevž Črepnjak (Maribor), med osem najboljših se je uvrstil še Tomaž Pelcar (Kema - Murexin). Vsi so v svojih predtekmovalnih skupinah zasedli prvo mesto in se tako uvrstili na glavni turnir, enako je z drugim mestom v svoji predtekmovalni skupini uspelo še Janu Lipiču (Kema - Murexin) in Prekmurcu Smiljanu Mekicarju (Vrhnika), nato pa sta izgubila v prvem krogu.
Pri članicah je bila najboljša Sara Tokić (Vrtojba), drugo mesto je zasedla Enya Moltara (Kajuh - Slovan). Na finalni turnir sta se z drugim mestom v svoji predtekmovalni skupini uvrstili tudi Blažka Harkai in Ema Crnkovič (obe Kema - Murexin). Crnkovičeva je nato izpadla v četrtfinalu, Harkaieva pa v osmini finala.

Na turnirju so igrali še člani Mura Sobota, ki pa se niso uvrstili na glavni turnir. Sara Tanšek in Luka Šantavec sta zasedla v svoji predtekmovalni skupini tretje mesto, Igor Vinčec, Nejc Titan, Aljoša Grčar in Martina Komovec pa četrto mesto.

namizni-tenis, ntk-sobota, turnir, mura-sobota
Arhiv NTK Sobota
Prvi članski turnir RS je potekal v dvorani OŠ III v Murski Soboti.

Sobočani zmagali na Koroškem

V 2. krogu prve slovenske namiznoteniške lige (1. SNTL) je Mura Sobota gostovala na Ravnah na Koroškem pri prvi ekipi Fužinarja Interdiskonta in slavila s 4 : 1. Dve zmagi za Sobočane je prispeval Bojan Ropoša, po eno Mitja Horvat in Gregor Zafoštnik, v ekipi je bil še Gregor Kocuvan. 

Prva ekipa Keme - Murexina je v Puconcih gostila Maribor in izgubila z 0 : 4. Domače moštvo so sestavljali Tomaž Pelcar, Damjan Zelko in Luka Norčič, za mariborsko ekipo pa je dve zmagi dosegel Prekmurec Tomaž Roudi. 


Tekem v preostalih ligah ni bilo in se bodo nadaljevale 28. oktobra. V 3. krogu prve lige bo to soboto ob 17. uri že na sporedu prekmurski derbi med Muro Soboto I in Kemo - Murexinom I, tako da se gledalcem v dvorani Srednje poklicne in tehniške šole obeta obilo vrhunskega namiznega tenisa. Ekipi sta se nazadnje v prvi ligi pomerili 23. marca 2019, ko je bila Kema v Puconcih boljša s 5 : 4. 

namizni-tenis turnir damjan-zelko mura-sobota