vestnik

Danes in jutri evropska odbojka v Pomurju

Vestnik.si, 25. 10. 2023
Arhiv kluba
Kapetan Urban Drvarič in trener Dejan Fujs.
Šport

V sredo in četrtek bo Prekmurje po letu premora znova priča evropskima odbojkarskima preizkušnjama, saj bodo soboški odbojkarji Panvite Pomgrada v 1. kolu mednarodnega pokala Challenge gostili ciprsko Omonio. Tekma bo zaradi prenove parketa na prvi soboški devetletki tokrat v Zeleni dvorani v Puconcih, obe tekmi se bosta pričeli ob 19. uri.

Sobočani so letošnjo sezono v domačem prvenstvu pričeli s tremi zmagami in enim porazom. Generalko pred prvenstvom so uspešno opravili v soboto, ko so v 4. kolu državnega prvenstva na gostovanju v Kanalu s 3:1 premagali ekipo Alpacema. Ciprčani nove sezone v domačem prvenstvu še niso začeli, a se vanjo podajajo kot lanskoletni državni prvaki.

odbojka, pokal-challenge, panvita-pomgrad, omonia
Arhiv kluba
Panvita Pomgrad se bo spopadla z ekipo iz Cipra.

Pred tekmo smo preverili pričakovanja v soboškem klubu, podrobneje sta jih predstavila trener Dejan Fujs in kapetan Urban Drvarič. »Tekma s Ciprčani je tako za igralce, trenerje, klub in tudi samo mesto nagrada, da se lahko predstavimo v Evropi, ki je zelo konkurenčna. Vse to mora biti poleg športnega izziva še dodaten motiv za ekipo, da v dveh tekmah naredi vse kar je v njeni moči za uvrstitev v naslednji krog. Ciprska Omonia je znani klub, ki že nekaj časa nastopa v evropskih pokalih, leta 2016 je igrala tudi kvalifikacije za ligo prvakov z ekipo ACH Volleya iz Ljubljane. Zmeraj imajo dobre tujce, nič drugače ni tokrat, saj imajo dva Brazilca, Tunizijca in Rusa. Ob štirih tujcih, ki so nosilci igre, sestavo ekipe zaokrožujejo še domači igralci, tako da gre za dobro organizirano sredino, ki prinaša težko preizkušnjo. Po dogovoru z gosti bomo obe tekmi odigrali v Puconcih, kjer pričakujemo dober obisk in podporo domačih igralcev,« je izpostavil Fujs. 



Drvarič je dejal, da osnovne informacije o Ciprčanih imajo, a žal ne poznajo podrobnosti igralskega kadra, kot je to praksa v slovenski ligi. »Tudi zaradi tega bo potrebno tekom tekme nekaj prilagajanja. Že lani smo si nabrali nekaj prepotrebnih izkušenj nastopanja v Evropi, ko smo tesno izpadli s Finci, a verjamem, da bomo te izkušnje, ki so bile več kot dobrodošle, dobro vnovčili letos. Po dogovoru bomo obe tekmi odigrali doma, kar je lahko dvorezen meč. Imamo sicer prednost domačega terena, računamo na pomoč tribun, je pa lahko druga stran prednosti domačega parketa tudi večji pritisk dobrega nastopa prav pred domačim občinstvom. Bomo videli, ali bo to za goste kak hendikep. Vzdušje v ekipi je dobro, še posebej ob dobrem začetku državnega prvenstva. Kljub vsemu se z okrepitvami še prilagajamo drug na drugega, iščemo optimalne kombinacije in jih iz tekme v tekmo nadgrajujemo. Oba novinca v ekipi, tako Doda kot Mirković nam prinašata dodatno energijo v ekipo, ki bo več kot potrebna tudi za Ciprčane. Verjamem, da se bomo pokazali v najboljši luči, nadejam se zmage in uvrstitve v naslednji krog.«

Zmagovalca dvoboja v drugem kolu čaka španska ekipa Pamesa Teruel, v preteklosti že udeleženka odbojkarske Lige prvakov. Od slovenskih udeležencev v tem evropskem pokalu letos nastopajo tudi odbojkarji kamniškega Calcita, Merkurja iz Maribora ter kranjskega Triglava.

odbojka pokal-challenge panvita-pomgrad omonia nikozija