vestnik

Danes vroče v Odrancih. Mitja Erniša in njegovi varovanci po tretjeligaško vstopnico

Robert Balantič, 14. 6. 2023
NKODRANCI.SI
Nogometaši Odrancev so si v Šmartnem tudi s pomočjo navijačev zagotovili odlično izhodišče za povratni dvoboj.
Šport

Povratna tekma dodatnih kvalifikacij.

Čeprav so se slovenski prvoligaši po tritedenskem oddihu že začeli pripravljati na prihajajoče izzive, se klubska sezona na sončni strani Alp vendarle še ni končala. Zastor bo padel šele v današnjem poznem popoldnevu, sklepni dejanji pripadata povratnima preizkušnjama dodatnih kvalifikacij za popolnitev 3. SNL – vzhod. Para sta Dravograd – Zreče in Odranci – Šmartno, oba dvoboja se bosta začela ob 18. uri, v uvodnih 90 minutah so si boljše izhodišče zagotovili Korošci in Prekmurci.

V mestu termalnega zdravilišča sta se tekmeca razšla z izidom 2:2 (0:1) ob zgolj dveh strelcih. V domači zasedbi je bil dvakrat uspešen Jan Poljanec, v gostujoči Davor Rogina, ki je obakrat zadel z bele točke. Drugič v sodniškem dodatku, kar razkriva dramo, ki jo je zaznamovalo tudi obilo nervoze ob kar desetih kartonih (devet rumenih in en rdeči). Dravograjčani so tako pred spopadom na domačem igrišču vsaj v manjši prednosti, hkrati velja opozoriti, da v nasprotju s pravili Uefe v potegovanju za tretjeligaško vstopnico gol v gosteh še vedno ima dodatno vrednost. Še lepšo prednost so si v kraju ob Paki zagotovili Odrančani. Nekdanji prvoligaš je z golom Darka Pranjića sicer povedel, vendar to gostov ni zmedlo. Z goloma Nikole Tompe in Tomasa Vorija jim je uspel preobrat, s katerim so naredili pomemben korak proti želenemu cilju. Nekateri so prepričani, da tudi že odločilnega, modro-beli kakopak nočejo razmišljati na takšen način.

»Ni še konec, nikakor ne! Niti po naključju,« opozarja Mitja Erniša. »S prednostjo se ne smemo slepiti, pred nami je še zelo zahtevnih 90 minut. Znova bo treba dati vse od sebe in pokazati vse svoje sposobnosti. Od začetka do konca obračuna moramo ohraniti primerno zbranost, a seveda verjamem, da bomo ob podpori navijačev dosegli namen, za katerega smo se v preteklih mesecih tako trudili,« je pristavil trener Odrancev.

nk-odranci 3.snl-vzhod nogomet tekma