vestnik

Darja Antolin in Alana državni prvakinji dvoletnih kasačev

Vestnik.si, 1. 11. 2023
KAS - Kasaški magazin
Darja Antolin je z Alano slavila na državnem prvenstvu dvoletnih kasačev.
Šport

Na hipodromu v Ljutomeru so bile še zadnje letošnje kasaške dirke v Prlekiji, ki bi morale sicer biti na sporedu že 15. oktobra, a so bile takrat prestavljene zaradi slabega vremena.

Izmed devetih dirk, ki jih je spremljalo okrog 300 gledalcev, sta bila v ospredju državno prvenstvo dvoletnih kasačev in spominska dirka za memorial Ludvika Slaviča st. 

Na državnem prvenstvu je svoj prvi državni naslov osvojila Darja Antolin z Alano (Kasaški klub Ljutomer) s kilometrskim časom 1:55,9. Antolinova je postala šele druga ženska z zmago v prvenstvu dvoletnikov po Alenki Sušnik (danes Pirc) z Nordland Fonzijem leta 2005. Drugi na tokratni dirki v Ljutomeru je bil Džin TP z voznikom Mirkom Gregorcem iz Krima, tretji pa Maverick na vajetih Marka Mesariča iz Kasaškega kluba Ljutomer.

kasaške-dirke, hipodrom-ljutomer, državno-prvenstvo, darja, antolin
KAS - Kasaški magazin
Darja Antolin in Alana.

Na spominski dirki za memorial je na koncu slavil Orsi z voznikom Rokom Hericem, na drugo mesto pa se je uvrstila Unca na vajetih Slavka Jureša (oba iz Kasaškega kluba Ljutomer).

Na dirki nekdanjih dijakov Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer je bil najboljši Don Saxo z voznikom Renejem Hanžekovičem, prav tako iz Kasaškega kluba Ljutomer.

kasaške-dirke hipodrom-ljutomer državno-prvenstvo kasači spominska-dirka