vestnik

Dejan Grabić po porazu v izdihljajih tekme verjame, da bo nogomet na koncu pošten

R.Š., 30. 4. 2023
Aleš Cipot
Dejan Grabić
Šport

Tako je novo razočaranje črno-belih videl strateg Dejan Grabić, ki je bil zadovoljen s pristopom svojih varovancev v drugem polčasu.

Muraši so minulo soboto doživeli novo razočaranje, ko jih je ljubljanski Bravo v Fazaneriji šokiral s srečnim zadetkom Martina Kramariča v zadnji sekundi tekme. Četrto mesto, ki bo še dalo evropsko vozovnico je tri kroge pred koncem skorajda dokončno izgubljeno. Kot je dejal Dejan Grabič, strateg črno-belih, so pričakovali tip tekme z malo priložnostmi in malo streli v prvem polčasu.

"Neverjetno smo razočarani, ampak poraz se od poraza razlikuje," je poudaril za klubsko spletno stran in dodal, da statistično uspeh ne more uiti, če odigrajo serijo tekem na način, kot so odigrali tekmo v drugem polčasu. "Pristop večine igralcev je bil pravi. Odnos, borbenost ... trije, štirje so odigrali tudi pod blokado in tvegali svoje zdravje. Lahko bi pobegnili, ampak so se šli borit. To je bilo dobro," je pohvalil svoje varovance Grabić, ki je ponovno izpostavil, da ob pristopu, ki so ga pokazali v drugem polčasu, tudi mreža ne bo več zakleta.

Po njegovi oceni imajo Murini napadalci kakovost, razloge, da ne zatresejo mreže, pa vidi drugje. "Nogomet je na koncu zelo pošten in ti na dolgi rok vrne, kar gradiš. Moramo se zakopati v delo in nič drugega," je še napovedal trener soboške Mure, ki jo že v torek, 2. maja čaka severovzhodni derbi. V Ljudskem vrtu se bodo pomerili z Mariborom, proti kateremu je Grabić pred slabima dvema mesecema z zmago debitiral na Murini klopi.

Preostale tekme Mure

Maribor : Mura (2. maj, ob 20.15 v Mariboru)


Mura : Gorica (13. maj, ob 15. uri v Murski Soboti)


Koper : Mura (20. maj v Kopru)

Preostale tekme Kopra

Olimpija : Koper (30. april, ob 17.30 v Ljubljani)


Koper : Domžale (4. maj, ob 20.15 v Kopru)


Celje: Koper (13. maj, ob 20.15 v Celju)


Koper : Mura (20. maj v Kopru)

Preostale tekme Domžal

Koper : Domžale (4. maj, ob 20.15 v Kopru)


Domžale : Olimpija (13. maj, ob 17.30 v Domžalah)


Radomlje : Domžale (20. maj v Domžalah)

nš-mura prva-liga-telemach dejan-grabić