vestnik

Derbi 1. SNTL: Sobočani klonili proti Mariboru po treh urah boja

Vestnik.si, 18. 3. 2024
Arhiv kluba
Dvojice s tribuno in domača klop.
Šport

Derbi 16. kroga prve slovenske namiznoteniške lige med Muro Soboto I in ŽNTK Maribor je v Murski Soboti trajal kar tri ure, na koncu pa so ga dobili aktualni državni prvaki Mariborčani s 4 : 2.

Za I. ekipo Mure Sobote je dvakrat zmagal Mitja Horvat, za Maribor pa prekmursko-štajerska dvojica Tomaž Roudi in Gregor Komac, posamično pa so slavili Roudi, Komac in Matevž Črepnjak. 

puconci, namizni-tenis
Jure Zauneker
Mitja Horvat.

Horvat je premagal Črepnjaka s 3 : 1 in Komaca s 3 : 0, v dvojicah z Bojanom Ropošo pa je tesno klonil v dvoboju z Roudijem in Komacem (2 : 3, zadnji niz 10 : 12). Pri skupnem izidu 2 : 3 je tudi Gregor Zafoštnik izgubil s Črepnjakom z 2 : 3. 

3ac327ed86b59d63654b2f946d9a0275
Jure Zauneker
Tomaž Roudi.

Prvi je sedaj ŠD SU z 28 točkami, druga je Mura Sobota I, tretji Maribor (obe ekipi po 26 točk) in četrta Savinja I. To pa so tudi moštva, ki so se že pred koncem prvenstva uvrstila v končnico.

Kema Murexin I je na petem mestu s 16 točkami že preveč zaostala, čeprav je v tem krogu v Puconcih zanesljivo premagala zadnji Tempo iz Velenja s 4 : 0. Za puconsko ekipo je zmagala dvojica Tomaž Pelcar in Damjan Zelko, posamično pa so slavili še Pelcar, Zelko in Luka Norčič.

Arhiv kluba
Mura Sobota I - ŽNTK Maribor 2 : 4.
namizni-tenis mura-sobota žntk-maribor