vestnik

(FOTO) Desetkratni prvaki so srečno slavili

Miha Šoštarič, 20. 12. 2020
Jure Zauneker
KMN Tomaž Šic bar in FC Litija
Šport

Tomaž ŠIC bar se je odlično upiral favorizirani Litiji.

V Ljutomeru je bila sinoči (sobota) odigrana tekma 12. kroga 1. slovenske futsal lige med Tomažem ŠIC barom in Litijo. Gostje, ki so desetkratni državni prvaki, so v prleško prestolnico pripotovali v kompletni zasedbi, vrnil se je namreč tudi pred časom poškodovani slovenski reprezentant Matej Fideršek. Le-ta je skupaj z Brazilcema Lennonom in Arnonom prevesil tehnico na stran Litijanov, ki so slavili z 2 : 1 (1 : 1). Litija ostaja na tretjem mestu (22 točk), Tomaž ŠIC bar pa je sedmi (14 točk) in za četrtouvščenimi Bronxi iz Škofij zaostaja le tri točke. Prvenstvo se nadaljuje 8. januarja, ko bo prleška ekipa gostovala pri zadnjeuvrščenem Dobrepolju, ki še nima točk.

Trener Tomaža ŠIC bara Matej Gajser je imel za zadnjo prvenstveno tekmo v tem letu na razpolago kompletno zasedbo: Romih, Pšajd, Prijol (vratarji), Marot, Kukovec, Goričan (kap.), Plahuta, Vajda, M. Senekovič, B. Senekovič, Vidniš in U. Senekovič.

Litijani so imeli po pričakovanju žogo več v svoji posesti, vendar se je domača zasedba na čelu z vratarjem Tadejem Romihom organizirano branila in pretila preko protinapadov. Enega izmed teh, v 15. minuti, sta odlično izvedla Matevž Kukovec in Aleš Marot, ki je matiral reprezentančnega vratarja Igorja Bratića. Veselje ob vodstvu je bilo kratkotrajno, saj je 19-letni Patrick Osredkar dve minuti za tem presenetil Romiha in rezultat izenačil.

Na začetku drugega polčasa so gostje pritisnili na domača vrata, iniciativo pa je v 25. minuti z zadetkom, ki se je izkazal za zmagovitega, kronal Lennon, kateremu je bil to 14. zadetek v sezoni. Domačini so v zadnjih minutah poskušali s petim igralcem v polju, edino priložnost za izenačenje pa je imel tri minute pred koncem dvoboja Urban Senekovič, vendar je žogi pot v mrežo po njegovem strelu zaustavila vratnica.

futsal pomurje