vestnik

Dirka za nagrado Pomurskega sejma pripadla Malvaziji B Tomažič

Vestnik.si, 29. 8. 2023
Jure Zauneker
V ospredju sta bili tokrat kvalifikacijska dirka za državno prvenstvo triletnih kasačev in dirka za nagrado Pomurskega sejma.
Šport

Do zmage jo je popeljal voznik Marko Slavič iz Kasaškega kluba Ljutomer, ki je zamenjal napovedanega Romana Jerovška iz Konjeniškega društva Slovenske gorice iz Lenarta.

Kasaški klub Ljutomer že po tradiciji v času radgonskega kmetijsko-živilskega sejma AGRA izvede tekmovalni dan na hipodromu v Ljutomeru. Ena izmed preizkušenj je tudi za pokal Pomurskega sejma, ki je organizator sejma AGRA. Letos je to preizkušnjo dobila Malvazija B Tomažič z voznikom Markom Slavičem iz Kasaškega kluba Ljutomer, ki je zamenjal predhodno prijavljenega Romana Jerovška iz Konjeniškega društva Slovenske gorice Lenart. Drugi je bil Planet z Alojzem Frankom iz Kluba za konjski šport Šentjernej, tretji pa Don Saxo z Jankom Sagajem iz Kasaškega kluba Ljutomer.  

Osrednja preizkušnja dneva so bile kvalifikacije za državno prvenstvo triletnih kasačev, ki bo na sporedu 17. septembra v Ljutomeru. V konkurenci desetih triletnikov je bil najhitrejši L'Nesta na vajetih Milana Žana iz Konjeniškega kluba Komenda. Drugo in tretje mesto pa sta zasedla člana KK Ljutomer Janko Sagaj z Muffinom in Lara Zrinjanin z Gabrielle. 

V preostalih dirkah so bili zmagovalci iz KK Ljutomer še: Sony Cocktail na vajetih Marka Slaviča, Filipa z voznikom Sašem Seršenom, Orsi z voznikom Rokom Hericem ter Laos na vajetih Janice Nushol.

kasaške-dirke hipodrom-ljutomer pokal-pomurskega-sejma kvalifikacije