vestnik

(FOTO) Dobrodelni turnir: Manar GT najboljši

Miha Šoštarič, 8. 1. 2020
Jure Zauneker
Novoletni turnir Radenci 2020
Šport

Kar 32 ekip se je v radenski športni dvorani, na turnirju v malem nogometu, merilo za pokale in denarne nagrade v višini 1.150 evrov. Igrali so tudi veterani Slovenije in Mure.

Po odigranih osmih predtekmovalnih skupinah se je turnir, ki ga je zgledno organiziralo Športno društvo (ŠD) Kapela, nadaljeval z dvoboji na izpadanje. V veliki finale sta se uvrstili domača ekipa Manar GT in ŠD Selan iz okolice Ptuja. Slavil je Manar GT z 2 : 0.

Več kot 220 igralcev se je za žogo podilo od 8. ure zjutraj, številni gledalci - radenska dvorana je bila večji del turnirja, ki je trajal globoko v jutro, dobro zapolnjena - pa so spremljali zanimive dvoboje. Iz osmih predtekmovalnih skupin se je v osmino finala uvrstilo šestnajst ekip, po dvobojih na izpadanje pa so se med štiri najboljše ekipi uvrstili Manar GT, ŠD Selan, Car wash Ljutomer in Bar pod cerkvico Kapela. Manar GT je za vstop v finale šele po izvajanju kazenskih strelov s 6 : 5 (3 : 3 po rednem delu) premagal Bar pod cerkvico, ŠD Selan pa je bil z 2 : 1 boljši od Car washa. Poraženi ekipi sta se dogovorili in za tretje mesto izvajali kazenske strele s šestih metrov. Uspešnejši so bili igralci Car washa. Organizatorji so za najboljšega igralca turnirja proglasili Urbana Senekoviča (Manar GT), pokal za najboljšega vratarja je pripadel Aljažu Dobniku (ŠD Selan), pokal za najboljšega strelca pa Matevžu Kukovcu (Car wash), ki je od osmine finala naprej, od takrat so se namreč beležili zadetki za lovoriko, dosegel tri zadetke.

radenci, futsal, turnir
Jure Zauneker
Novoletni turnir Radenci 2020

Skoraj 20 ur je trajal radenski turnir v malem nogometu, ki je imel tudi dobrodelno noto. Zbirali so namreč sredstva za družino Špilak z Ločkega Vrha v bližini Lenarta. Poleg prostovoljnih prispevkov so licitirali tudi razno športno opremo znanih slovenskih športnikov, zbranih okrog 1.500 evrov pa bo namenjeno za poskusno zdravljenje z gensko terapijo v italijanskem Milanu za Špilakova otroka Sofijo in Adama, ki se borita z redko boleznijo metakromatsko levkodistrofijo.

Turnir je popestrila tudi ekshibicijska tekma med izbrano veteransko vrsto Slovenije, ki jo je vodil eden najuspešnejših slovenskih trenerjev Bojan Prašnikar, in veterani soboške Mure, s trenerjem Vojislavom Simeunovićem na čelu. Povabilo se je odzvala večina s strani organizatorja vabljenih nekdanjih vrhunskih nogometašev, ki jih je v občinski zgradbi sprejel radenski župan Roman Leljak, zanimiv obračun pa se je končal z zmago Prašnikarjevih izbrancev s 5 : 2. Za slovensko izbrano vrsto so v polno zadeli Darko Zorko (2), Dejan Krljanović (2) in Amir Agić, za Muro pa Srečko Kovačec in Duško Vicković.

radenci, futsal, turnir
Jure Zauneker
Novoletni turnir Radenci 2020

Futsalerji se selijo ponovno v Ljutomer

V začetku decembra je bil v Ljutomeru že 20. turnir v malem nogometu v spomin na Janka Makoterja, to soboto, 11. januarja, pa bo v dvorani ŠIC Ljutomer že 11. turnir v malem nogometu v spomin na Franca Škrinjarja. Organizator bo med najboljše tri ekipe razdelil 1.250 evrov, s pokali pa bodo nagrajeni tudi najboljši strelec, igralec in vratar turnirja. Žreb skupin bo danes (četrtek) ob 18. uri v lokalu ŠIC bar v dvorani ŠIC Ljutomer, organizator pa si obeta več kot 20 ekip iz Slovenije in Hrvaške.

dobrodelni-nogometni-turnir radenci šd-kapela veterani slovenija mura