vestnik

Dobrodošli v Saarlouisu, Tina

Vestnik.si, 13. 6. 2021
Osebni Arhiv
Tina Cvijanovič.
Šport

Tina Cvijanovič iz Murske Sobote, občasna košarkarska reprezentantka Slovenije, se iz italijanskega Vidma seli v nemški prvoligaški klub Saarlouis.

Tina Cvijanovič je zadnjo sezono igrala pri klubu Delser Libertas Basket School Udine v Vidmu v Italiji, kjer je v povprečju dosegala po 13,3 točke. Klub je nastopal v severni skupini lige A2 in se je uvrstil v končnico za napredovanje v prvo italijansko ligo. Izpadel je v polfinalu končnice, potem ko ga je v Vicenzi po velikem boju premagala domača ekipa z 62 : 59. Tina je na tem srečanju dosegla kar 21 točk. Po tekmi je bilo iz videmskega tabora veliko pritožb na sojenje, predsednik Udin Leonardo de Biase pa je celo dejal, da so tokrat igrali proti šestim nasprotnikom. Delser je tako končal na tretjem mestu lige A2. 

Cvijanovičeva se v novi sezoni seli k nemškemu prvoligaškemu klubu Saarlouis Royals, ki je bil med letoma 2008 in 2010 dvakrat državni prvak, trikrat pokalni prvak, leta 2010 pa je prišel v polfinale evropskega pokala. Na spletni strani kluba iz dežele Saarland so se ob novici o prihodu Tine v Saarlouis potrudili in celo napisali v slovenščini "Dobrodošli v Saarlouisu." S Cvijanovičevo je iz Vidma v Saarlouis prišla še njena soigralka Antonia Peresson. Zanimivo je, da so se pri Delserju po tej sezoni poslovili tudi od dosedanjega trenerja Alberta Matassinija. Tina je pred tem v svoji karieri igrala še za ŽKK Pomurje in ŽKD Maribor ter za Almerio v Španiji.  

Arhiv kluba
Tina Cvijanovič kot članica kluba Delser Libertas Basket School Udine.
tina-cvijanovič udine saarlouis košarka