vestnik

Dočakali smo še odziv Viol. "Če se izkaže, da je bil predmet vržen iz našega sektorja, bomo primerno postopali"

Vestnik.si, 19. 2. 2024
alesfevzer.com
Šport

Po nedeljskem incidentu na mestnem stadiou Fazanerija med prvenstveno tekmo Mure in Maribora, v katerem je bilo poškodovanih sedem oseb, so se oglasili še v navijaški skupini Viole.

V zapisu na facebook profilu so navedli, da so strogo proti topovskim udarom in ostalim podobnim pirotehničnim sredstvom z učinki poka. Njihov odziv objavljamo v celoti. 

Viole smo strogo proti "topovskim udarom" in ostalim podobnim pirotehničnim sredstvom z učinki poka!

Zaradi dogodka na derbiju leta 2010, ko je eden izmed navijačev ostal brez prstov, smo pričeli naše člane opozarjati, naj ne uporabljajo omenjene pirotehnike. Nova poškodba, ki se je zgodila leta 2016, je našo teorijo le še potrdila, dokončno pa smo zavzeli stališče, da jih kot navijaška skupina tudi uradno ne uporabljamo, od leta 2017, ko je zaradi eksplozije delček stola zadel našega člana v oko.
Od takrat naprej je takšne vrste pirotehnika med nami nezaželena in interno prepovedana.
Posameznikovo dejanje obžalujemo in strogo obsojamo, saj do 57. minute ni bilo uporabljeno nobeno pirotehnično telo podobnega učinka.
Izjemno nepošteno je obsojati celotno navijaško skupino ali klub za incident, ki se je zgodil v nedeljo in ga je nedvomno storil le eden, neodgovoren posameznik.
Ko smo prepoznali nastalo situacijo, smo takoj prostovoljno, brez zapletov in dodatne napetosti, zapustili stadion, kot smo bili pozvani s strani organizatorja.
V primeru, da se izkaže, da je bil predmet vržen iz našega sektorja in v primeru identifikacije posameznika, bomo tudi primerno postopali, skladno z odločitvijo znotraj skupine. Kot smo omenili, smo absolutno proti eksplozivnim telesom na športnih prireditvah.
Če se bo izkazalo, da je šlo za početje posameznika iz naše skupine, bi se radi opravičili vsem poškodovanim, kot tudi ostalim prisotnim na tej tekmi in verjamemo, da se kaj podobnega ne bo nikoli več ponovilo.
PROTI PETARDAM NA STADIONIH!"

viole maribor mura incident odziv