vestnik

Drobne pred Mariborom: »Kogar ni, brez njega se mora«

R. B., 25. 10. 2024
Aleš Cipot
Oskar Drobne
Šport

V soboto ob 20.15 prekmursko-štajerski derbi v Fazaneriji.

Sijajni predstavi in zmagi Celja ter Olimpije v konferenčni ligi sta poskrbeli za najboljšo možno reklamo za slovensko prvoligaško prizorišče, ki živi v pričakovanji 13. prvenstvenega kroga. Derbi bo v soboto zvečer (20.15) v Fazaneriji, ki bo gostila prekmursko-štajersko klasiko. Maribor prihaja na ravnico v vlogi favorita, pri Muri pa verjamejo, da so si z dobrim dosežkom sposobni zaceliti rane, ki jim jih je prizadejal stresni poraz v Celju. Ali šokanten, kakor hočete.

oskar drobne mura
NŠ Mura
Oskar Drobne

»Tekma je bila lepa, zanimiva,« se je na tiskovni konferenci smehljaje odzval Oskar Drobne. »Na žalost pa se nismo veselili mi. Bili smo blizu, dvoboj bi morali 'zaključiti'. Ampak takšne stvari se dogajajo. Med tednom smo videli, da se to ni zgodilo le nam. Dogaja se tudi večjim ekipam. Ko izgubiš samozavest, ko gre ena stvar narobe, se vsuje plaz napak. Lahko so tudi majhne, vendar v izenačenem dvoboju naredijo veliko razliko. To se je pripetilo nam. Imeli smo 15 'črnih' minut in bili za to kaznovani. Menim, da preveč, poleg tega smo imeli v zadnjih trenutkih še priložnost, da bi iztržili vsaj točko. Mislim, da smo na dobri poti, je pa jasno, da takšen rezultat pusti posledice. Predvsem psihološke. Temu smo ta teden s skupinskimi in individualnimi pogovori posvetili veliko pozornosti z namenim, da se glave spočijejo, zbistrijo. Fantje niso skrivali, da je ta poraz boleč, to je razkrivala tudi govorica teles. Veseli pa odziv, pristop na treningih je bil odličen. S pozitivnimi mislimi gledamo naprej. Kam pa bi prišli, če bi razmišljali negativno? Igra se izboljšuje, vse bolj se spoznavamo, proti Mariboru pričakujem pravi obraz ekipe,« je nadaljeval trener Mure.

Vijoličasti bodo v Murski Soboti odigrali šele drugo tekmo pod taktirko Boštjana Cesarja, v Šiški 'rokopis' novega stratega 16-kratnih prvakov še ni mogel biti opazen. »Kakšnih večjih sprememb ni bilo, težko je analizirati Maribor po vsega eni tekmi. Bomo videli. Pričakujemo nekaj podobnega, kot proti Bravu. Smo pripravljeni, nabrušeni. Seveda upamo, da bomo uspešni. Pred svojimi navijači si želimo vzeti ta skalp in vstopiti v pozitivno serijo,« je optimist Oskar Drobne, ki mu pri sestavi zasedbe nekaj preglavic povzročajo poškodbe. »Kogar ni, brez njega se mora. Ni panike. Pričakujem, da bodo igralci, ki bodo dobili priložnost, prispevali svoj delež.«

mura maribor nogomet