vestnik

EP v judu: Narsej Lackovič izpadel v drugem krogu

Vestnik.si, 18. 4. 2021
Mednarodna judo zveza
Narsej Lackovič.
Šport

Član judo sekcije ljutomerskega Partizana je na evropskem prvenstvu v Lizboni v kategoriji do 90 kg zmagal v prvem krogu, v drugem pa je bil brez pravih možnosti.

Zadnji dan evropskega prvenstva v judu v Lizboni je četverica Slovencev tekmovanje končala že dokaj hitro. Med njimi je bil tudi Narsej Lackovič iz judo sekcije Partizana Ljutomer. V moški konkurenci je Narsej Lacković v kategoriji do 90 kilogramov najprej gladko ugnal Paola Persoglio iz San Marina. Nato ni imel pravih možnosti proti Nizozemcu Jesperju Sminku, ki je v odlični formi, saj je pred tem izločil prvega nosilca, Španca Nikoloza Sherazadishvilija. Lackovič je bil v slovenski reprezentanci edini Pomurec, saj Adrian Gomboc na prvenstvu ni nastopil zaradi poškodbe.

Narsej-Lackovič-_do-90
Srečko Ferlež
Narsej Lackovič je nastopil v kategoriji do 90 kg.

Lackovič je na minulem državnem prvenstvu v Novi Gorici osvojil naslov podprvaka in prejel nagrado Kimono Roberta Rajha, ki se podeljuje najboljšemu borcu prve slovenske judo lige v minuli sezoni. Slovenija je evropsko prvenstvo v Lizboni kljub vsemu sklenila med najuspešnejšimi državami. Za zlato, srebrno in bronasto odličje so v petek in soboto poskrbele Tina Trstenjak, Kaja Kajzer in Andreja Leški.

judo evropsko-prvenstvo narsej-lackovič